Hlavní obsah

Žena bez pasu skončila ve špatném letadle a ve špatné zemi

O více než 1400 kilometrů od plánovaného cíle skončila Američanka Beverly Ellis-Hebardová. Ačkoli původně cestovala na Floridu, doletěla na Jamajku, navíc bez pasu. Že došlo k chybě, si uvědomila až na palubě, kdy ji na tuto skutečnost upozornila letuška.

Foto: Profimedia.cz

Se společností Frontier měla žena původně odletět do Jacksonvillu na Floridě (ilustrační foto).

Článek

Ellis-Hebardová pravidelně, zhruba každých šest týdnů, cestuje mezi americkými městy Filadelfie a Jacksonville. Jelikož jde o vnitrostátní let, nepotřebuje k němu pas. To se jí však při loňském letu vymstilo, když nedopatřením skončila na Jamajce.

Američanka dorazila k odletové bráně na letišti ve Filadelfii, a jelikož měla před nástupem ještě čas, odskočila si na toaletu. Zaměstnanci jí sdělili, že nemusí spěchat, protože má zhruba 20 minut, než nástup začne. Celá situace se ale zamotala ve chvíli, kdy na poslední chvíli došlo ke změně odletových bran, informuje server Independent.

Žena po návratu z toalet zjistila, že pasažéři už nastupují do letadla, a tak chvátala do fronty; zaměstnanci ji ještě popoháněli. „Říkali, ať si pospíším a dám jim palubní lístek. Ptali se mě na jméno, i když mě zrovna odbavili,“ vzpomíná Ellis-Hebardová.

Sedm hodin do návratu

Po hektickém nástupu se žena usadila v letadle a posádka jí sdělila, že si bude moct odpočinout, až přistanou na Jamajce. „Řekla jsem, že bych tam ráda jela, ale že na místě, kde bydlím, mám také pláž. Letuška mi ale znova řekla, že letadlo letí na Jamajku. Z jejího pohledu jsem vyčetla, že nevtipkuje,“ popsala Američanka.

Teprve v tu chvíli se dozvěděla, že na poslední chvíli došlo u jejího letu ke změně odletové brány a ona nastoupila do špatného letadla, navíc bez pasu. „Vstupujete do cizí země bez pasu. To je špatné,“ měla jí sdělit letuška.

Situace pro ženu naštěstí nedopadla nijak výrazně špatně. Na Jamajce mohla setrvat s posádkou, která se o sedm hodin později vracela do Filadelfie. „Nemělo se to nikdy stát, protože jsem neměla pas. Ta zaměstnankyně u brány svou práci neodvedla dobře,“ konstatuje Ellis-Hebardová.

Mluvčí společnosti Frontier Airlines, s níž měla žena původně letět do Jacksonvillu na Floridě, uvedl, že se za chybu omlouvá. „Zákaznici jsme poskytli refundaci a kompenzaci, záležitost jsme také projednali s letištním personálem,“ uvedl mluvčí.

Po třech hodinách ve vzduchu skončili na výchozím letišti. Kvůli neukázněnému cestujícímu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám