Hlavní obsah

Po třech hodinách ve vzduchu skončili na výchozím letišti. Kvůli neukázněnému cestujícímu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávný let United Airlines z Newarku do Tel Avivu skončil ani ne na půli cesty. Kvůli neukázněnému cestujícímu, který při čekání na toaletu seděl na místě pro palubní personál a odmítal ho opustit, piloti letadlo otočili a zamířili zpět. Na americkém letišti problémového pasažéra vysadili a předali do rukou policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Let se uskutečnil o předposledním dubnovém víkendu v neděli, cesta do Izraele se však pasažérům značně prodloužila. Zhruba po třech hodinách ve vzduchu skončili opět v Newarku, informuje Independent. Že se letadlo otáčí a míří zpět, cestující zjistili jen díky obrazovkám, na kterých byl vidět průběh cesty.

Na vině byl jeden z pasažérů, který se při čekání na toaletu usadil na sedadlo pro letušky a stevardy. „Členové posádky mu řekli, že pokud se nevrátí na své místo, poletí letadlo zpět do Newarku,“ uvedl cestující známý pouze coby Sholomit, s tím, že situace vyústila ve slovní přestřelku mezi personálem a cestujícím. Očití svědci nicméně dodali, že pasažér nepůsobil nebezpečně.

Mluvčí United Airlines serveru Insider potvrdil, že se letadlo vracelo do Newarku, na jedno z letišť přidružených k New Yorku. „Policie přišla na palubu a rušivého cestujícího vyvedla,“ okomentoval mluvčí s tím, že let byl přeložen na neděli večer.

Po přistání muselo být vyklizeno celé letadlo, problémový cestující si podle svědků později stěžoval, že se posádka ve své reakci unáhlila a že nikoho neohrožoval. „Potloukal se kolem všech, což bylo bizarní i odvážné. Kdyby mě osobně vyvedli z letadla, svěsil bych hlavu ostudou a zmizel,“ uvedl cestující Jeff Hunt, který na Twitter umístil video, na němž problémový cestující opouští letadlo.

Cestující během šarvátky rozbili okno, letadlo muselo nouzově přistát

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám