Hlavní obsah

Zaútočil na cestujícího v letadle propiskami. Myslel si, že patří k mafii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Julio Alvarez Lopez z USA se musí zodpovídat soudu za to, že v letadle napadl cestujícího. Zvolil si k tomu netradiční zbraň, a to propisky omotané gumičkami, jimiž měl pasažéra bodat. Domníval se, že jde o příslušníka mafie, který ho pronásleduje s úmyslem ho zavraždit.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u Alaska Airlines.

Článek

K incidentu došlo během lednového letu ze Seattlu do Las Vegas u Alaska Airlines, o případu informuje server CNN. Ten uvádí, že Lopez napadl cestujícího poté, co se vracel z toalet. Nejprve ho měl udeřit, poté využil provizorně vyrobenou zbraň z propisek a gumiček.

Cestující sedící přes uličku ovšem nebyl vhodným cílem, podle soudních dokumentů šlo o příslušníka bezpečnostních složek.

Lopez se posléze přesunul do přední části letadla a křičel, že bude mluvit pouze s FBI. Podle CNN ho někdo z cestujících okřiknul, aby si sedl, čehož muž uposlechl, a následně byl zpacifikován posádkou a po přistání předán policii.

Otočka nad Grónskem. Boeing směr Los Angeles se vrátil do Amsterdamu kvůli nefunkčním toaletám

Cestování

Byl neposedný, tvrdí svědek

Té Lopez při výslechu vysvětlil, že se domníval, že je napadený cestující součástí kartelu, jenž ho chce zabít. Mafie ho prý pronásleduje už několik měsíců. Svědek incidentu popsal, že Lopez působil během letu neposedně a neustále si nasazoval a sundával rukavice.

„Děkujeme posádce za její profesionalitu, s jakou celou situaci zvládla,“ okomentovala společnost Alaska Airlines incident.

Americká vládní agentura pro letectví uvedla, že případ nadále prošetřuje. Lopez má stanout 1. března u soudu, v tuto chvíli není nicméně známo, jaký postih mu hrozí.

Žena se vplížila do letadla bez letenky. Po přistání ji hned zadrželi

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám