Hlavní obsah

Otočka nad Grónskem. Boeing směr Los Angeles se vrátil do Amsterdamu kvůli nefunkčním toaletám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V několikahodinové martyrium se více než 200 pasažérům boeingu společnosti KLM proměnil pondělní let z Amsterdamu do Los Angeles. Kvůli nefunkčním toaletám se stroj nad Grónskem otočil a vrátil zpět do nizozemské metropole.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Let z Evropy na západní pobřeží Spojených států měl trvat jedenáct hodin. Už hodinu po startu ale přišly problémy, protože nefungovaly některé z celkem devíti toalet.

Podle serveru Airlive.net se chtěl kapitán vrátit do Amsterdamu, cestující jej prý ale přemluvili, aby pokračoval v letu směr Amerika.

Za další více než hodinu už ale byla provozuschopná jediná toaleta, což bylo pro více než dvě stovky lidí na palubě neúnosné. V tu chvíli se Boeing 787 Dreamliner nacházel asi deset tisíc metrů nad Grónskem.

Posádce nezbylo nic jiného než letadlo otočit a vrátit se do Amsterdamu, protože komerční stroje musí mít v závislosti na své kapacitě určitý počet toalet v provozuschopném stavu. Boeing tak přistál na letišti Schiphol šest a půl hodiny poté, co z něj odstartoval.

Proč palubní toalety selhaly, není jasné. Podle Airlive.net se to může stát z několika důvodů: kvůli ucpání, plné odpadní nádrži nebo vadnému senzoru, který vydává chybný signál, čímž přestane fungovat splachování.

Zmíněný boeing se ale podrobil opravě a už následující den zamířil do Houstonu. Tentokrát bez problémů.

Aerolinky musely na poslední chvíli stopnout odlet. Na vině byla moc naducaná sedátka

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám