Hlavní obsah

Zahrada Evropy voní sedmi milióny květů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utopení v záplavě barev a vůní jsou návštěvníci každoročně otevírané přehlídky květin v nizozemském Keukenhofu. Ve dvaatřicetihektarovém parku jsou stovky druhů tulipánů a bezpočet dalších květin. Z pohledu na nekonečné záhony přechází zrak.

BEZ KOMENTÁŘE: Park Keukenhof je i letos ohromující

 
Článek

Park Keukenhof, největší svého druhu v Evropě, se otevírá už přes 60 let pravidelně na jaře u městečka Lisse. Letos zahájil provoz 20. března, své brány zavře až 17. května. Turisté se jeho cestičkami a skleníky procházejí mezi 8:00 a 19:30.

S parkem, kterému se přezdívá zahrada Evropy, přímo sousedí pestrobarevná květinová pole, areál je po obvodu i uvnitř mezi záhony zavlažován potůčky a jezírky. Zajímavostí je, že zahradníci sázejí cibulky květin ve třech vrstvách, aby po odkvetení jednu okamžitě nahradila druhá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barevná pole v NizozemskuVideo: Reuters

V parku Keukenhof je neuvěřitelných více než sedm miliónů květin. Zajímavý je také počet druhů tulipánů, kterých si tam lze prohlédnout na 800.

Zážitek ovšem není jen o dechberoucím množství. Návštěvníky čekají také tematické zajímavosti — například letos na trávníku leží velký květinový portrét významného nizozemského umělce Vincenta van Gogha, na který byly použity tisíce tulipánů. Pro děti jsou nachystány speciální aktivity s hledáním pokladu, bludištěm a farmou.

Park je možné projít bez průvodce za cenu 16 eur (440 korun), s výkladem pak vyjde vstup o pět eur dráž. Pro děti od čtyř do jedenácti let stojí vstupenka osm euro (220 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám