Hlavní obsah

Za cibulí v mnoha podobách na slavnost k sousedům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cibule v hlavní roli; v kuchyni i jako „štafetový kolík“ v zábavném běhu. Tak to bude o víkendu vypadat v lázeňském městečku Laa an der Thaya v Rakousku.

Foto: Archiv Laa an der Thaya

Městečko Laa an der Thaya se opět vyšňořilo na legendární cibulové slavnosti

Článek

Jde o místo, které Jihomoravané velmi dobře znají, vždyť je od Brna co by kamenem dohodil, tedy jen asi 50 minut jízdy autem, a dokonce tam jezdí z Brna i přímá autobusová linka 104. Za především dobrým jídlem, ale i zábavou, se můžete vydat na tamní vyhlášené Cibulové slavnosti, které se konají do neděle 13. srpna.

Na historickém náměstí městečka, které jako první brali po pádu železné opony útokem především Jihomoravané, se představí místní farmáři, přímí prodejci, restaurace a vystavovatelé, které doplní i hudba. Slavnosti tradičně přinášejí bohatý program pro celou rodinu, včetně přehlídky historických traktorů, kočárů, nabídky regionálních potravin s ochutnávkami a podobně.

Pro zájemce jsou dokonce připraveny i taxíky k jízdám na cibulová pole. Vyvrcholením bude v neděli tradiční cibulový štafetový běh, kde si běžci namísto kolíku předávají pytlík cibule. Vstup na akci je po celou dobu zdarma.

Kam v Horním Rakousku? Podél modrého Dunaje nebo na pětiprstou vyhlídku

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám