Hlavní obsah

Z vysloužilého boeingu se stala luxusní prázdninová vila. Noc vyjde na 160 tisíc korun

Indonéský ostrov Bali bude mít pro turisty nové lákadlo. Je jím prázdninová vila na útesu, která vznikla z vyřazeného Boeingu 737. První hosté se zde budou moci ubytovat začátkem letošního března, ale o levnou záležitost nepůjde. V přepočtu na koruny vyjde noc na 160 tisíc.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadalo letadlo při konstrukci na útesu.

Článek

Letoun byl v minulosti součástí flotily indonéské společnosti Mandala Airlines, která v roce 2014 ukončila provoz. Poté ho zakoupil ruský obchodník Felix Demin, který se rozhodl vdechnout stroji druhý život.

Letadlo stojí na útesu v části Pecatu na západě Bali a už před oficiálním otevřením přitahuje množství pozornosti. Zážitek si zatím mohli vyzkoušet influenceři, kteří v různých částech prázdninové vily pózují a ukazují jedinečné výhledy do krajiny.

Součástí předělaného letadla jsou dvě ložnice, ale také bazén, který je rovněž situovaný na útesu, informuje Independent. Interiér vily je vkusný a minimalistický, vyveden je v bílé a béžové barvě.

Demin pro server Business Insider uvedl, že musel nechat letadlo rozložit jako stavebnici a poté znovu postavit. „Exteriérem a svou strukturou jde o letadlo, které jsme proměnili v luxusní hotel. A i kdyby na křídle stálo 300 lidí, nic by se nestalo,“ uklidňuje majitel potenciální návštěvníky s tím, že nemusejí mít o obavy o to, že by se prázdninová vila zřítila z útesu.

Přespání nicméně nevyjde zrovna levně, ale na zmiňovaných 160 tisíc korun. Bali přitom nepatří z hlediska ubytování mezi drahé destinace; tedy minimálně v případě, že hosté nevyhledávají luxusní hotely. Průměrná cena za noc se pohybuje i kolem 1300 korun či méně.

Rezervovali si luxusní vilu na Bali. Místo ní našli plesnivé staveniště

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám