Hlavní obsah

Z Prahy se v květnu začne přímo létat do Kazachstánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímé spojení mezi Prahou a Astanou, hlavním městem Kazachstánu, bude obnoveno po čtyřech letech. Boeing 737-800 bude na trase od 22. května létat dvakrát týdně, konkrétně každou středu a neděli. Spoj bude operovat letecká společnost SCAT Airlines.

Foto: Profimedia.cz

Astana má co nabídnut ve dne i v noci. A od května bude z Prahy dostupná přímým letem.

Článek

Kazachstán je devátou největší zemí světa a díky bohatým zásobám ropy a dalších cenných surovin je podle Lonely Planet hospodářsky nejvyspělejším ze „stánů“. Hlavní město je proto výstavní metropolí se vskutku futuristickou architekturou. Turisty dále lákají bohatá gastronomická scéna, opulentní muzea a hedonistický noční život.

Opravdové dobrodružství má však čekat mimo velká města ve stepích a mezi tisíci jezer, kde se prohání divoká zvířena, do výšek ční hory a čeká typická vesnická pohostinnost. Nechybí zajímavosti jako podzemní mešita Beket-Ata.

České lázně jsou u Kazachstánců v kurzu

„Kazachstán je pro nás důležitý trh jak z pohledu výjezdového, tak příjezdového cestovního ruchu. V roce 2019 cestovalo mezi Prahou a destinacemi v Kazachstánu bezmála 30 tisíc cestujících. Na tamním trhu působí řada českých společností, přičemž se jedná o vývozní trh zejména pro strojírenské a chemické produkty. Kazachstánci mají dlouhodobě v oblibě české lázeňství a pro naše turisty může být velkým lákadlem poznávání unikátního Kazachstánu,“ uvedl Jaroslav Filip z Letiště Praha.

Z Evropy do USA doletěl bez pasu i letenky. Vyšetřování odkrylo trhliny v bezpečnosti letiště

Cestování
Foto: Profimedia.cz

Spoj mezi Prahou a Astanou budou operovat Scat Airlines.

„Přímé lety z Kazachstánu do České republiky patří mezi našimi cestujícími ke spojením, na která se nejvíc těší. Jsme rádi, že tato oblíbená a populární linka je po dlouhých čtyřech letech znovu v provozu a SCAT Airlines mohou opět nabídnout možnost cest do jednoho z nejromantičtějších a nejútulnějších měst planety. Až pojedete do Prahy, pamatujte, že ta už ve vašich srdcích zůstane navždy,“ řekl Nicolay Burtakov za SCAT Airlines.

Jeden z největších leteckých dopravců má v Kazachstánu už 26letou historii a do Prahy bude létat Boeingem pro 189 cestujících. Jeho celková flotila čítá 36 letadel.

Nechtěl čekat. Cestující otevřel nouzové dveře a vylezl na křídlo letadla

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cestovní kanceláře a agentury

Reklama

Výběr článků

Načítám