Hlavní obsah

Nechtěl čekat. Cestující otevřel nouzové dveře a vylezl na křídlo letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na policii skončil v Mexiku muž, který otevřel nouzové dveře letadla a vylezl na křídlo. Cestující se k tomuto kroku odhodlal poté, co letadlo mířící do Guatemaly uvázlo na hodiny na letištní ploše bez klimatizace a vody pro pasažéry, napsala v neděli stanice BBC News na svém webu. Ostatní cestující tvrdí, že jim zachránil život.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Letadlo společnosti Aeroméxico. Ilustrační foto

Článek

Incident se podle BBC odehrál ve čtvrtek před polednem místního času, tedy asi tři hodiny poté, co měl let společnosti Aeroméxico odstartovat z mezinárodního letiště v metropoli Mexiku. Zpoždění způsobil problém s údržbou, uvádí se ve zprávě o incidentu.

Zpráva doplnila, že po incidentu bylo nutné vyměnit letadlo, kterým další cestující mohli pokračovat v letu.

Letiště sdělilo, že nedošlo k žádné újmě, ale cestující skončil v rukou policie. Podle BBC není jasné, zda ho zatkla a jestli čelí nějakému obvinění.

Jeho spolucestující se jej ale zastali a sepsali společné prohlášení, v němž mu vyjádřili podporu.

„Cestující na palubě, který otevřel nouzové dveře, tak učinil na ochranu všech a s podporou všech, protože zpoždění a nedostatek vzduchu vytvořily nebezpečné podmínky pro zdraví cestujících,“ stojí v ručně psaném prohlášení pasažérů.

Doplnili, že svým činem jim měl zachránit život. Prohlášení je doplněné i jmény a podpisy pasažérů, doplnila BBC.

Letadlo ve Phoenixu přerušilo start kvůli arogantnímu pasažérovi, jenž se netajil nadýmáním

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám