Hlavní obsah

Z Plzně do Brd bude možné jet na kole už letos

Právo, jšo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stezka, po které by se cyklisté z Plzně měli dostat pohodlně až do Brd, by měla být hotova již letos. Podle hejtmana Josefa Bernarda (ČSSD) bude stezka 37 kilometrů dlouhá.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Všechny obce pracují naplno. Chtěli bychom, aby byla hotová už v letošním roce celá cyklotrasa,“ řekl hejtman.

Nová cyklostezka přinese velkou výhodu hlavně v tom, že cyklisté již nebudou muset jezdit po silnici první třídy Plzeň–Rožmitál–Příbram. Sice se silnici úplně nevyhnou, ale podle hejtmana půjde o jeden až dva kilometry a jen o místní komunikaci.

Cyklostezka do Brd se připravuje od ledna 2016, kdy byl bývalý vojenský prostor zpřístupněn a vznikla Chráněná krajinná oblast Brdy. Turistů například v okolí Spáleného Poříčí přibylo od té doby asi o 50 procent.

„Za poslední tři roky a i letos dal kraj do cyklostezek přes 60 milionů a je to už v regionu znát,“ dodal hejtman. Letošní dotace ve výši 20 milionů korun půjdou hlavně na cyklostezku do Brd a na mezinárodní trasu CT3.

Reklama

Související články

V Brně otevřeli novou cyklostezku u Holedné

Tři brněnské městské části, Žebětín, Kohoutovice a Bystrc, nově spojuje 1,5 kilometru dlouhá cyklostezka. Její vybudování trvalo tři měsíce a přišlo na 14...

Výběr článků

Načítám