Hlavní obsah

V Brně otevřeli novou cyklostezku u Holedné

Právo, vtk
Brno

Tři brněnské městské části, Žebětín, Kohoutovice a Bystrc, nově spojuje 1,5 kilometru dlouhá cyklostezka. Její vybudování trvalo tři měsíce a přišlo na 14 milionů korun. Součástí trasy je i podchod s podjezdem pro cyklisty pod takzvanou Starou dálnicí, což je čtyřpruhá silnice před Bystrcí. Ta tvořila pro pěší a cyklisty dříve nepřekonatelnou překážku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dělníci dokončují poslední práce, úplně hotová bude nejpozději na svátky. Nápad na vytvoření stezky, která by vyřešila bariéru Staré dálnice, přihlásil Oldřich Drápal do prvního ročníku participativního rozpočtu Dáme na vás. V rámci tohoto projektu lidé magistrátu navrhují své projekty coby městské investice na zvelebení moravské metropole.

„Smyslem projektu bylo zpracovat studii, která navrhne propojení obory Holedná, Kohoutovic a tím centra Brna s Žebětínem, sídlištěm Kamechy i celou horní částí Bystrce,“ uvedl v návrhu Drápal.

Žirafy dostanou lepší domov, i s věží

Cestování

Projekt v hlasování získal více než 2000 hlasů a stal se absolutním vítězem Dáme na vás 2017. Vedení města se letos v létě rozhodlo vytvořenou studii využít k vlastní realizaci stezky. Zastupitelé na ni vyčlenili finance, díky čemuž mohla cyklostezka vzniknout už v roce 2019. Cyklostezka v budoucnu naváže na nový obchvat Žebětína.

Reklama

Výběr článků

Načítám