Hlavní obsah

Z letadla vykázali cestujícího, který nadával matce s plačícím dítětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vykázáním jednoho cestujícího skončil nedávný incident na palubě letadla aerolinek Ryanair. Nejmenovaný muž se pustil do matky s plačícím dítětem a na ženu křičel, aby svého potomka utišila a neobtěžovala ostatní. Posádka se snažila situaci klidnit, pasažér však rozepři eskaloval, a tak si ho nakonec přišla ještě před odletem vyzvednout policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo na lince z londýnského letiště Stanstead do Cagliari na Sardinii minulý čtvrtek. Podle svědků začal muž na matku s dítětem křičet, ať svého potomka utiší. Posádka cestujícího požádala, aby se uklidnil, což odmítl, a dožadoval se hovoru s kapitánem. Kvůli rostoucímu napětí začalo dítě křičet ještě víc, informuje s odkazem na svědky server Independent.

„Děti tohle dělají, když jim brzký let naruší spánek. Jako rodič s tím nedokážete nic udělat,“ okomentoval incident svědek, jenž si nepřál být jmenován. „Je to nepříjemné, ale jde o součást života. Není to ničí chyba, což ale cestujícímu nedošlo,“ doplnil svědek.

Policie ho nezatkla

Ten dále popsal, že letuška brzy vyhodnotila, že by cestující na tříhodinovém letu působil jen potíže, a tak předala kapitánovi instrukce, aby se vrátil k odletové bráně. Tam si muže převzaly policistky, ani jim se však nechtěl vzdát bez boje.

Nejprve odmítal sdělit, které příruční zavazadlo je jeho, policistky ho ale nakonec přesvědčily, aby vystoupil dobrovolně. „Posádka si při cestě z Londýna do Cagliari vyžádala asistenci, kvůli čemuž se let mírně zpozdil,“ okomentovaly to aerolinky.

Policejní oddělení později uvedlo, že nedošlo k žádnému přestupku či trestnému činu, a proto nikdo nebyl zatčen.

Letadlo je těžké, 20 lidí musí vystoupit, vyzval pilot cestující těsně před startem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám