Hlavní obsah

Letadlo je těžké, 20 lidí musí vystoupit, vyzval pilot cestující těsně před startem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni cestující už seděli v letadle, které se chystalo odstartovat z letiště na španělském turistickém ostrově Lanzarote do anglického Liverpoolu. V tu chvíli kapitán sdělil pasažérům nepříjemnou zprávu: dvacet lidí si musí vystoupit, protože letadlo je moc těžké.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Děkujeme, že jste si dnes vybrali tento let. Protože je vás tolik, je letadlo moc těžké,“ pozdravil podle listu Liverpool Echo pilot cestující a pokračoval: „Kombinace příliš krátké vzletové dráhy a špatných povětrnostních podmínek tady na Lanzarote znamená, že letadlo nemůže kvůli velké hmotnosti odstartovat.“

„Bezpečnost je pro nás nejvyšší prioritou. Poprosil bych proto až dvacet dobrovolníků, aby dnes večer s námi do Liverpoolu neletěli,“ hlásil dále kapitán.

@razza699

This is madness 🙈🙈😱#fyp #easyjet #lanzarote #Liverpool #johnlennon #Airport #holiday #flying

♬ original sound - Ryan Williams

Nepříjemná událost se odehrála ve středu a plánovaný odlet spoje byl ve 21:45 hodin. Jeden z pasažérů pilotovo hlášení zaznamenal na mobilní telefon a nahrávku umístil na sociální síť TikTok.

Záznam prozrazuje, že cestující požadavkem kapitána nadšeni vůbec nebyli. „Chtěl bych dnes večer domů,“ ozývá se z paluby.

Vše se změnilo ve chvíli, kdy pilot oznámil, že vedení letecké společnosti nabídlo každému cestujícímu, který poletí jiným spojem, kompenzaci až 500 eur (12 tisíc Kč). Devatenáct z nich na nabídku slyšelo a z letadla vystoupilo. Stroj nakonec odletěl s téměř dvouhodinovým zpožděním.

Na sociálních sítích vyvolal příběh smíšené reakce. Jeden z uživatelů by se prý nedivil, kdyby se za 500 eur zvedli a odešli všichni. Jiný nabádal k opatrnosti. „(Pilot) řekl až 500. Jakmile vstaneš, abys to dostal, dají ti jen 30.“

Let měl zpoždění 18 hodin, jediný cestující měl celé letadlo pro sebe

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám