Hlavní obsah

Z boeingu Ryanairu během tvrdého přistání létaly jiskry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivě vyhlížející podívaná se naskytla v neděli cestujícím na letišti v Dublinu. Jednomu z přistávajících boeingů společnosti Ryanair se totiž při dosednutí na zem zkroutilo přední kolo, a jak stroj drhnul přídí o ranvej, létaly z něj jiskry na všechny strany. Nikdo z pasažérů ani posádky však nepřišel k úhoně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Video z přistání se objevilo na Twitteru, později se k záběrům připojily také fotografie zkrouceného kola.

Zástupci letiště po přistání Boeingu 737 vyhlásili nouzový stav a uvedli, že stroj měl drobné potíže s přistávacím mechanismem.

„Na situaci zareagovala dublinská požární jednotka, a jakmile cestující dostali zelenou, zcela normálně opustili letadlo,“ cituje zástupce letiště Daily Mail. Nikdo nebyl během přistání zraněn, ačkoli jeden z pasažérů měl utrpět šok.

Také Ryanair potvrdil, že letadlo mířící z Liverpoolu postihla drobná závada, stroj proto poputuje do hangáru na podrobnou inspekci.

Jeden z cestujících listu Irish Sun řekl, že přistání bylo dost tvrdé a letadlo vypadalo, že je mimo kontrolu. „V jednu chvíli se mi zdálo, že jede stranou a pak zastavilo. Seběhlo se to rychle, chvíli nám trvalo si uvědomit, k čemu došlo,“ uvedl.

Hendikepovaný pilot vykroužil na nebi invalidní vozík

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám