Hlavní obsah

Hendikepovaný pilot vykroužil na nebi invalidní vozík

Mezinárodně známý symbol invalidy vykroužil na britském nebi pilot Russ Pinder. Muž, který je sám hendikepovaný, tím podle svých slov nesledoval nic hlubšího, jen si chtěl něco podobného vyzkoušet. Řadu lidí nicméně udivilo, jak se Britovi povedlo vykroužit tak dokonalý a pravidelný symbol.

Foto: Profimedia.cz

Pilot vykroužil obrazec ve svém ultralehkém letadle (ilustrační foto).

Článek

Pinder symbol na nebi „nakreslil“ pomocí svého ultralehkého letadla Aeroprakt A22LS nad hrabstvími Buckinghamshire a Northamptonshire. Na symbol upozornila aplikace Flightradar24. „Má někdo informaci o povaze letu?“ zeptali se na Twitteru zástupci trasovacího portálu.

Pinder k příspěvku napsal, že za symbolem invalidy stojí on, protože sám užívá vozík. „Nic hlubokého za tím není,“ doplnil. „To dává smysl!“ reagoval Flightradar24.

Uživatelé na Twitteru pilota pochválili a kvitovali, jak dokonale se mu podařilo symbol vykroužit. Jiní přišli s vysvětlením, že muž si trasu naplánoval předem v programu a poté nechal autopilota převzít řízení. „Stejně je to působivé,“ dodal jeden z komentujících.

Podobné kroužení symbolů na nebi se v posledních letech stalo poměrně častým úkazem. Výsledek lze nicméně vidět pouze pomocí trasovacích aplikací, jako je právě Flightradar24. Nejednou se stalo, že piloti takto vykroužili na nebi například penis, což vzbudilo značnou pozornost, před třemi lety jeden britský pilot „nakreslil“ Pac-Mana ze stejnojmenné počítačové hry, píše server Independent.

Pilot vojenské helikoptéry vykroužil nad Maltou penis. Prý to nebyl záměr

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám