Hlavní obsah

Vzkaz přes internet. Do virtuálního provozu vstoupila i jeruzalémská Zeď nářků

Novinky, Michael Švarc

Doba, v níž jsou možnosti cestování omezené, si žádá kreativní řešení. Turistická organizace Izraele proto přišla s nápadem, jak lidem umožnit zanechat modlitbu či vzkaz v jeruzalémské Zdi nářků, přestože ji nemohou fyzicky navštívit. Zprávy mohou zaslat přes internet, všechny prý budou posléze vytištěny a umístěny do zdi, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Zeď nářků láká návštěvníky různého vyznání. Zprávy odsud prý putují rovnou k Bohu.

Článek

Zprávu mohou zájemci odeslat skrze internetovou stránku, která byla vytvořena přesně pro tento účel. Musejí si však pospíšit, protože uzávěrka projektu je ve středu, tedy dnes.

„Protože je Izrael stále uzavřen pro mezinárodní cestování, chtěli jsme vytvořit smysluplný způsob, jak lidi propojit se spirituálními místy v naší zemi,“ uvedla šéfka londýnské pobočky izraelské turistické organizace Sharon E. Bershadskyová.

„Zeď nářků je důležitou součástí židovské tradice a za normálních okolností by ji navštívily tisíce cestovatelů různých vyznání nebo vůbec žádného. Se současnými cestovními restrikcemi jsme chtěli tento unikátní izraelský zážitek přiblížit lidem do pohodlí a bezpečí jejich domovů,“ doplnila Bershadskyová.

Prohlídky světoznámých galerií

Nejde o první takový projekt, který si v Izraeli připravili. Na jaře pořádali množství virtuálních prohlídek nejznámějších jeruzalémských pamětihodností.

Koneckonců podobné virtuální prohlídky si připravily nejrůznější instituce po celém světě, ať už to byla slavná muzea či galerie. Šlo například o Britské muzeum v Londýně nebo Metropolitní muzeum umění v New Yorku.

Nudíte se v karanténě? Vyrazte na virtuální prohlídku světových muzeí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám