Hlavní obsah

Vyměňte práci z domova za pláž, láká luxusní maledivský resort

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době pandemie je množství lidí odsouzeno k práci z domova. Luxusní maledivský resort proto těm zámožnějším nabízí, aby vyměnili obývací pokoj za pláž a výhled na ulici za moře. Vystoupit z rutiny mohou až na 21 dní, dostanou se tím však až do milionových částek za pobyt, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Resort Nautilus Maldives se znovuotevřel na začátku září po nucené pauze. Nyní zájemcům nabízí speciální pobytové balíčky, v jejichž rámci mohou vyměnit práci z domu za práci na plážích atolu Baa, jenž je zapsán coby biosférická rezervace na seznamu UNESCO.

Sedmidenní pobyt pro dva na některé z 26 pláží vyjde na 23 250 dolarů (522 tisíc korun), zatímco ten nejdelší třítýdenní na 52 tisíc dolarů (1,16 milionu korun).

Návštěvníkům se podle personálu dostane jedinečných zážitků, které čítají například denní lekce jógy či fitness, společné meditace nebo pozorování delfínů na soukromé jachtě.

S kanceláří na pláži

Pro návštěvníky bude připravena také improvizovaná kancelář s dost možná nejpříjemnějším výhledem, jaký si pro práci mohou představit. Stůl bude totiž situován přímo na pláži, která snese jakýkoli důležitý hovor či videokonferenci.

Podle resortu se hosté navíc nemusejí obávat o zbytečnou byrokracii. Zaměstnanci za ně při vstupu do země vyřeší vše potřebné. Maledivy jsou aktuálně otevřeny všem turistům, kteří se prokážou negativním testem, ne starším než 72 hodin.

Nabídka resortu není zcela ojedinělá. Obdobně lákají zahraniční pracovníky také karibské ostrovy Barbados či Bermudy. Ty nabízejí lidem, schopným pracovat na dálku, až roční vízum. V USA se zase některé hotely rozhodly nabídnout k využití své prostory, a tak v nich mohou lidé pracovat, pokud už je jejich domovy nudí.

Jeden ostrov, jeden resort. Maledivy se otevírají světu bez obav z koronaviru

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám