Hlavní obsah

Výletní plavby v ohrožení, ruší se termíny na příští rok

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během letních prázdnin je doba dovolených v plném proudu. Poznamenána je ale koronavirovou pandemií, která už začíná ovlivňovat i plány na další rok. Společnosti provozující výletní lodě začínají rušit termíny na léto příštího roku, informuje server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Výletní lodě ruší termíny na příští rok.

Článek

Jako první začaly minulý měsíc rušit plánované termíny především menší společnosti, nyní se k nim ale přidávají i ty větší. Mezi nimi třeba americká společnost Seabourn Cruise Line, která zrušila termíny na třech svých plavidlech. Na dvou z nich zrušila listopadový, respektive prosincový termín. Třetí loď - Seabourn Sojourn - nevypluje ani v květnu příštího roku.

Společnost tak učinila v rámci vypořádání se s koronavirovou pandemií. „Už nějakou dobu říkáme, že obnovení provozu bude postupné. Nejvyšší prioritou totiž zůstává zdraví a bezpečnost našich pasažérů,” uvedl Josh Leibowitz, prezident společnosti.

Pro ty, kteří si už letošní výlet na lodi zaplatili, chystá firma vrácení peněz. Naopak palubní lístky pro plavbu v roce 2021 budou platit i v následujícím roce.

V Norsku je kvůli nákaze pasažéra v karanténě přes 200 lidí na výletní lodi

Koronavirus

Podobně jako americká firma k situaci přistoupila také britská P cruises. Většina plaveb je zrušena nejméně do 12. listopadu, u některých už je ale jasné, že se neuskuteční ani během příštího roku.

Za rozhodnutím plavebních společností stojí možná i případ norské výletní lodi, která na začátku srpna zakotvila se 123 cestujícími a 85 členy posádky v norském přístavu Bodø. U jednoho bývalého pasažéra se ale objevil covid-19 a zbytek pasažérů musel zůstat na lodi v izolaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám