Hlavní obsah

Vozíčkáře bez nohy nechali po přistání půlhodinu v letadle. Pomohl mu až pilot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celých 30 minut se nemohl z letadla po přistání v anglickém Manchesteru dostat jeden z cestujících. Brit David Judd je totiž vozíčkář s částečně amputovanou dolní končetinou, a tak se neobejde při výstupu bez pomoci. Obvyklá asistence se ovšem nekonala, a tak muže z paluby nakonec vyvedl poněkud zahanbený pilot aerolinek Jet2.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Judd cestoval se společností ze Španělska. Poté, co ostatní cestující vystoupili, zůstal na palubě sám. Muž, který měl v roce 2019 nehodu a od té doby občasně využívá invalidní vozík, prý na letišti v Manchesteru nikdy neměl problém s asistencí. Speciální služby si v minulosti rezervoval již nesčetněkrát. Tentokrát mu však na pomoc nikdo nepřišel.

V letadle čekal celkem 30 minut, než si ho povšiml pilot. „Přišel a řekl mi, že už tu není žádná letuška. Pak vysílačkou ohlásil, že jsem pořád na palubě. Ostatní lidé, kteří měli speciální asistenci, mohli chodit,“ uvedl 54letý Judd pro list Manchester Evening News.

Pasažérovy kufry zůstaly v cizí zemi. Běžte si je vyzvednout, reagovaly aerolinky

Cestování

„Nemohl jsem si hned nasadit svou protetickou nohu, opravdu jsem potřeboval pomoct. Po asi 25 či 30 minutách mi pilot řekl, že mi může pomoci. Sehnali mi vozík k letadlu, ale bez speciální asistence. A vezl mě pilot, který obvykle létá s Boeingem 737. Říkal jsem si, že to je úplně špatně,“ dodal muž s tím, že se pilot cítil trapně.

Další let si rozmyslí

Sám Judd se však cítil kvůli špatné zkušenosti zcela bezvýznamně. S manželkou měl v září odletět oslavit výročí, po tomto zážitku však přemítá, zda do letadla ještě nastoupí. „Nechce se mi, nechci se už takhle cítit,“ dodal muž.

Letiště v Manchesteru se za nepříjemnou zkušenost omluvilo. „Stejně jako jiná letiště v Británii, tak i my máme smlouvy s externí společností na zajištění asistence, kterou si domlouvají cestující napřímo. Věříme, že většina lidí bude mít pozitivní zkušenost. Mezitím se budeme snažit zjistit, jak zabránit podobným chybám,“ uvedl mluvčí.

Cestující zkritizoval aerolinky za velmi neuspokojivý sendvič

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám