Hlavní obsah

Vodní park šokuje turisty svítícím tobogánem

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mžitky před očima zůstanou na chvíli asi každému, kdo si vyzkouší jízdu na stylovém tobogánu ve vodním parku Monkey Cove (Opičí zátoka). Ten patří k hotelu v missourském městě Saint Joseph, které navštěvují tisíce turistů kvůli legendě Jesseho Jamese. Proslulý americký lupič 19. století tu totiž byl před 131 lety zastřelen.

BEZ KOMENTÁŘE: Tobogán v missourském městě Saint Joseph překvapuje turisty svou originalitou

 
Článek

Zvenku vypadá tobogán ve vodním parku Monkey Cove jako každý jiný, až během jízdy ukáže opravdovou barvu. A to doslova. Při průjezdu plastovým vodním tunelem člověk nejdřív nevidí vůbec nic. Z absolutní tmy se pak vynoří do pestře osvětlené části tobogánu, která září pruhy veselých barev. Na černém pozadí mohou světla působit na někoho až nepříjemně kontrastně. Po několika vteřinách jízdy, která trochu připomíná počítačovou hru, si oči opět odpočinou ve tmě.

Zážitek z jízdy v nápaditém tobogánu i návštěvu vodního parku si turisté pochvalují například na cestovatelském serveru Tripadvisor. Výlet sem označili jako nevídaný, veselý a úžasný. Areál vodních radovánek patří k hotelu Ramada ve městě Saint Joseph v americkém státě Missouri. To je domovem více než 70 tisíc lidí.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Pochmurná historie

St. Joseph je známý tím, že tu ve svých 34 letech zemřel 3. dubna 1882 slavný americký zločinec Jesse James. Byl zastřelen bratry Fordovými, kteří se rozhodli získat odměnu 10 tisíc dolarů za Jamesovo dopadení. Několika ranami zločince zastřelili v jeho domě, kde žil s manželkou a dvěma dětmi pod falešným jménem Tom Howard.

Bratrům Fordovým osud ale následně moc nepřál. Jeden z nich, Charlie, spáchal šest let po vraždě Jamese sebevraždu, protože se bál pomsty některého z jeho bývalých kumpánů. Robert Ford byl v roce 1892 zastřelen jedním ze štamgastů ve vlastní hospodě.

Foto: Profimedia.cz

Muzejní expozice, která vyplnila interiér domu Jesseho Jamese, má připomínat jeho život, který inspiroval řadu spisovatelů i filmařů.

Z domu Jesseho Jamese, který byl odsunut kousek dál od původního místa, bylo zřízeno muzeum. Tam, kde slavný gangster naposledy vydechnul, dnes stojí pomník. Na rozdíl od něho samotného je zatím alespoň Jamesovo jméno nesmrtelné.

Zajímavost: Osud Jesseho Jamese fascinuje nejen turisty, ale také umělce a filmové tvůrce. Na motivy života asi nejslavnějšího amerického zločince byl natočen například film Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. Zazářily v něm hollywoodské hvězdy jako Brad Pitt nebo Casey Affleck.

O státě Missouri

Jeden ze států USA byl pojmenován podle řeky Missouri, která jím protéká.

Hlavním městem Missouri je Jefferson City.

Žije tu zhruba šest miliónů obyvatel.

Missouri sousedí například se státy Oklahoma, Kansas, Tennessee či Nebraska.

Zajímavostí je, že zdejší městečko Saint Louis výrazně přispělo k rozvoji pivovarnictví v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám