Hlavní obsah

Ve Švýcarsku se můžete nově stát hvězdou světoznámé sjezdovky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarsko sice není jednou z nejbližších zimních destinací pro české turisty, nicméně je zemí s největším množstvím hor sahajících výše než do čtyř tisíc metrů v Evropě. Takových vrcholků tam najdete hned 48. Každý rok navíc Švýcaři vyrukují s hromadou novinek, které vábí jak schopné lyžaře, tak i rodiny s dětmi. Sledujete závody světového poháru v alpském lyžování? Zbystřete.

Foto: Bern Tourismus / David Birri

Sjet si slavnou sjezdovku v Adelbodenu je sen mnoha lyžařů. Nyní si odsud mohou i amatérští lyžaři odvézt cennou vzpomínku.

Článek

Lednové závody ve švýcarském Adelbodenu jsou pravidelnou a velmi oblíbenou zastávkou světového poháru v alpském lyžování. Pokud jste někdy snili o tom, že byste si tuto sjezdovku chtěli projet také, máte nyní šanci. A aby toho nebylo málo, v ceně svého skipasu máte i natočení vaší jízdy od startu až do cíle. Dvě kamery budou snímat vaši jízdu a vytvoří profesionálně vyhlížející video, které si můžete posléze stáhnout z internetu. Jak profesionální ale bude vaše jízda, to už je jen a jen na vás.

A abychom ještě zůstali u Adelbodenu - nově můžete využít tzv. TOP4-SKIPASS, který sdružuje čtyři známá lyžařská střediska do jednoho skipasu. Jde o Adelboden-Lenk, Gstaad, Jungfrau Ski Region a Meiringen-Hasliberg.

Foto: swiss-image.ch / Peter Fuchs

Sáňkařská dráha Preda - Bergün

Pokud v zimním období sice jezdíte na hory, ale lyže nejsou vaší primární zábavou, možná vás zaujme sáňkařská dráha vedoucí malebnými místy z Predy do Bergünu. Nejdelší sáňkařská dráha Evropy pak vede z Faulhornu u Grindelwaldu, nazývá se Big Pintenfritz a měří celých 15 kilometrů.

A jestli hledáte nějaké to adrenalinové dobrodružství, v Interlakenu zavádějí možnost zimního paraglidingu. Fyzicky zdatné pak jistě zaujmou kurzy lezení po ledopádu v Pontresině. A pokud sice nové zážitky zbožňujete, ale nemusí být zas až tak adrenalinové, tak v Arose se můžete od půlky prosince do začátku dubna projet uvnitř horské rolby upravující sjezdovky.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám