Hlavní obsah

V Polsku otevřeli nejhlubší bazén na světě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polsko si přiřklo jedno světové prvenství. V sobotu se v zemi totiž otevřel nejhlubší bazén na potápění. Návštěvníci se mohou ponořit až do 45,5 metru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Polsku otevřeli nejhlubší bazén na světě pro potápěníVideo: Reuters

 
Článek

Bazén nazvaný Deepspot se nachází v malém polském městečku Mszczonow nedaleko Varšavy. Jeho hlavní část je hluboká až 20 metrů, potápěči však mohou pokračovat ještě dál. A ti, kteří raději zůstanou suší, se mohou do bazénu podívat skrze prosklený tunel.

Bazén je určen potápěčům všech úrovní, základy se v něm mohou naučit i začátečníci. Nádrž je naplněna celkem osmi tisíci kubickými metry, což je 27krát více než má běžný bazén dlouhý 25 metrů, uvádí s odvoláním na oficiální stránky atrakce agentura Reuters.

Polsko si svůj nový rekord ovšem neudrží příliš dlouho. V anglickém Colchesteru se totiž staví bazén, který má dosahovat hloubky až 50 metrů.

Dosavadním držitelem byl bazén nazvaný Y-40 v italském městečku Montegrotto Terme, jenž byl zapsán i v Guinnessově knize rekordů. Jeho hloubka činí 42 metrů, polský rekordman ho tak pokořil jen o 3,5 metru.

Zážitek skoro jako z Islandu si lze nově dopřát i ve Velké Británii

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám