Hlavní obsah

V ostravské zoo proběhne Noc snů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V ostravské zoologické zahradě se ve středu vpodvečer v náhradním termínu uskuteční již sedmý ročník speciální akce pro handicapované děti – Noc snů. V červnu byla akce z důvodu nepříznivého počasí zrušena, nyní však vše svědčí o tom, že tentokrát již akce vyjde.

Foto: archiv Zoo Ostrava

Děti přijdou v rámci Noci snů i do přímého kontaktu se zvířaty.

Článek

Pro děti bude v ostravské zoologické zahradě připraven večer plný zážitků – malování na obličej, nasvícená zahrada, zastavení u dotykových stolků s nejrůznějšími přírodninami nebo setkání s živými zvířaty, která si děti budou moci i pohladit. Akce začíná v 18:30 hod. v amfiteátru zoo.

Na realizaci Noci snů se nemalou měrou podílí i skupina dobrovolných spolupracovníků zoo, kteří při akci takového rozsahu ochotně a nezištně pomáhají.

Myšlenka uspořádat pro děti s postižením nebo chronickým onemocněním večer s prožitky, o které často ve svém životě přicházejí, se zrodila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která poprvé uspořádala Noc snů pro děti z onkologické kliniky.

Postupně se tato akce rozšířila do celé Evropy i do zámoří, v roce 2004 se poprvé uskutečnila i v ČR v Zoo Děčín. Ostravská zoologická zahrada uspořádala první Noc snů v roce 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám