Hlavní obsah

V letadle si objednal vegetariánské jídlo. Dostal jen ovoce s příborem

Novinky, mšv

Při cestách to mají vegetariáni často o něco složitější než masožravci. Příkoří mnohdy prožívají i v samotných letadlech. Jako například britský pasažér Steve Hogarty, který byl poněkud překvapen, když mu jako vegetariánské menu palubní personál naservíroval jablko s hruškou zabalené ve fólii a s příborem, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

K události došlo na palubě letadla společnosti Avianca. Ilustrační foto

Článek

Bizarní příhoda se Hogartymu stala při cestováním s kolumbijským přepravcem Avianca. Independent zdůrazňuje, že chtít při letu v ekonomické třídě vegetariánské verze jídel je vždy tak trochu risk. Pravděpodobně ani samotný pasažér ale netušil, že až tak velký. Ačkoli se dají hruška s jablkem jistě považovat za bezmasé jídlo, nejednalo se právě o pokrm, který si Hogarty představoval.

Zatímco Brit byl zaskočen a o svůj zážitek se podělil na Twitteru, některým uživatelům sociální sítě to přišlo úsměvné a ptali se, který ze dvou kusů ovoce je brán jako dezert.

Nejedná se přitom o první případ, kdy si pasažér objednal speciální jídlo a dostal pouze ovoce s příborem. Snad ještě hůř na tom byl Londýňan Martin Pavelka, trpící celiakií. Po objednání bezlepkové snídaně totiž obdržel pouze banán s příborem. Ten byl navíc označen cedulkou GF neboli glutenfree, tedy bez lepku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám