Hlavní obsah

V Kaliningradu po 25 letech zamrzlo Baltské moře

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí uplynulých dnů přineslo mráz, sníh a led i do míst, kde to příliš obvyklé není. Zamrzlé Baltské moře neviděli na jeho jižních březích 25 let. I přes komplikace si to řada obyvatel nenechala ujít a obdivovala ledové krásy Baltu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřeží Baltu v Kaliningradu po čtvrt století zamrzloVideo: AP

 
Článek

Pobřeží v Kaliningradu se proměnilo v rozlehlé ledové pláně, které někde sahají až na horizont. Na plážích se začaly hromadit hory sněhu, které přilákaly řadu obyvatel.

„Je to tu jako o teplém dni na Kamčatce,“ potěšeně uvedl Anatolij Kargopolcov, který z Dálného východu pochází. Jiní zamrzlé pobřeží přirovnávali k severnímu pólu.

Podobný zážitek mají i obyvatelé polského města Mezizdroje, kam se sjíždějí i turisté. „Jeli jsme celou noc, abychom to viděli. Je to nádherné,“ uvedla jedna z obdivovatelek netradičních zimních krás. Dodala, že jezdí k moři desítky let, ale něco podobného ještě neviděla.

Jeruzalém zasypal po letech sníh, vytvořil ojedinělé panorama

Cestování

V Kaliningradu zamrznutí pobřeží naposledy zaznamenali v půlce devadesátých let. Podobné počasí je vidět spíše na severních okrajích moře, v Botnickém zálivu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám