Hlavní obsah

V Dubaji otevřou největší vyhlídkové kolo světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj si na svůj seznam rekordů brzy připíše novou položku. V říjnu se ve městě totiž otevře největší vyhlídkové kolo na světě, které v jeden okamžik pojme až 1750 návštěvníků. Poprvé se budou moci lidé svézt u příležitosti zahájení světové výstavy EXPO 2020.

Foto: Dubai Tourism/Ain Dubai

Vyhlídkové kolo je vysoké přes 250 metrů.

Článek

Vyhlídkové kolo Ain Dubai, neboli Dubajské oko, stojí na ostrově Bluewaters a na výšku měří přes 250 metrů, uvádí v tiskové zprávě organizace Dubai Tourism. Každý z pylonů atrakce pak měří 126 metrů.

Dubajské oko, které se otevře 21. října, nabídne návštěvníkům panoramatické výhledy na metropoli Spojených arabských emirátů, ale také více než 19 zážitků na míru. Jedna jízda potrvá 38 minut a všech 48 klimatizovaných kabin v jeden okamžik pojme až 1750 návštěvníků.

Nabídne i romantické večeře

„Ain Dubai nabízí jedinečné zážitky, které uspokojí všechny cílové skupiny, od jedinečných možností stolování, romantických zážitků, rodinných kabin, až po velkolepé kulturní akce. Nemůžeme se dočkat, až všechny přivítáme,“ uvedl generální ředitel atrakce Ronald Drake.

Zájemci si budou moci vybrat ze tří druhů kabin, přičemž cena jednoho svezení začíná na 130 dirhamech, tedy zhruba 770 korunách. Prodej vstupenek byl spuštěn v úterý 24. srpna.

Nejde o jedinou rekordní atrakci, kterou se může Dubaj v poslední době pyšnit. Nedávno se v metropoli otevřel vůbec nejhlubší bazén na světě, v dubnu také nejvýše položený nekonečný bazén.

Další rekord. V Dubaji otevřeli nejhlubší bazén na světě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám