Hlavní obsah

V Brazílii dokončili novou sochu Krista. Je vyšší než Ježíš v Riu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Socha Krista Spasitele v Riu, která se řadí mezi jeden ze sedmi novodobých divů světa, má konkurenci. V městečku Encantado na jihu Brazílie totiž vznikl nový Ježíšův monument, který svého slavnějšího sourozence převyšuje o pět metrů, vysoký je 43 metrů. Cílem sochy je přilákat turisty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Brazílii mají novou sochu KristaVideo: Reuters

 
Článek

Nová socha Krista Ochránce je z železobetonové konstrukce a tyčí se na návrší nad městečkem Encantado. Součástí atrakce je vyhlídka ve tvaru srdce, která je umístěna v oblasti Ježíšova hrudníku. Ta se však má otevřít až někdy v příštím roce, informuje agentura Reuters.

„Konstrukce je vysoká 43,5 metru. Prvních šest metrů tvoří podstavec a 37,5 metru samotná socha. Znamená to, že náš Kristus Ochránce je největší Ježíšovou sochou na světě,“ tvrdí Nobison Antenor Gonzatti, viceprezident asociace, která stavbu sponzorovala.

Na Bali tančil nahý na posvátné hoře. Skončil podle očekávání

Cestování

Socha samozřejmě neslouží pouze jako turistická atrakce, jde také o symbol víry, jak poznamenává Gonzatti. „Kristus je jen jeden, vyprávíme jeho příběh, který se i nadále předává. Jsme potěšeni, že jsme inspirovali další města a napomáháme tak šířit víru mezi lid,“ tvrdí viceprezident.

Rekordmana mají v Polsku

Encantado se nachází na jihu Brazílie a nejbližším větším městem je Porto Alegre, které je vzdáleno zhruba dvě hodiny jízdy autem.

Za nejvyšší Ježíšovu socha je podle Guinnessovy knihy rekordů aktuálně považován Kristus Král v polském městě Świebodzin. Samotné tělo měří 33 metrů, další tři metry tvoří koruna. I s umělým návrším, na němž socha stojí, však celý kolos dosahuje 52,2 metru.

Rio stráží už 90 let. Jeden z novodobých divů světa slaví kulatiny

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám