Hlavní obsah

Na Bali tančil nahý na posvátné hoře. Skončil podle očekávání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady ostrova Bali rozhodly o vyhoštění turisty, který se nechal zcela nahý natočit na posvátné hoře. Na videu tančil maorský tanec haka, nahrávku pak umístil na svůj Instagram. Právě záběry ho z přečinu usvědčily.

Foto: Profimedia.cz

Jeffrey Craigen se na Bali v budoucnu už nepodívá.

Článek

Jeffrey Craigen, jenž je podle serveru Independent kanadským hercem a wellness guru, se nechal zvěčnit na hoře Batur, kterou místní považují za posvátnou. Snesla se na něj tedy kritika od obyvatelů Bali, ale také od Maorů, jejichž tradiční tanec muž znesvětil.

„Když se zcela beze studu svléknete někomu na očích, stane se z vás nebojácné boží dítě,“ okomentoval Craigen příspěvek na Instagramu, který však vzápětí smazal.

Úřady Kanaďana v pondělí zadržely a rozhodly o jeho vyhoštění z Indonésie. Ještě ve čtvrtek čekal ve vazbě, aerolinky ho podle policejního oddělení v Denpasaru odmítají přepravit, protože není očkovaný proti covidu-19. Muž se na Bali navíc už nikdy nepodívá, úřady ho umístily na blacklist.

Za chování se omluvil

Craigen v úterý zveřejnil 18minutové video, v němž se s brekem omlouvá. „Můžu říct jen to, že jsem nechtěl být zlomyslný. Jen jsem vyjadřoval to, co jsem cítil, takže se upřímně omlouvám, pokud jsem se dotkl maorského lidu. Omlouvám se také obyvatelům Bali. Je mi to moc líto,“ uvedl muž, který pobýval na ostrově od roku 2019.

Šéf balijského imigračního úřadu připomněl, že se turisté mají chovat podle místních zvyklostí a respektovat kulturu a tradice. Podle nich je zmíněná hora Batur duchovním domovem Bráhmy.

Ve Vietnamu otevřou nejdelší prosklenou lávku na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám