Hlavní obsah

Slovenská Galanta bude mít krytý lyžařský svah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U slovenského města Galanta má vyrůst sportovní areál s názvem Sport Park International, v jehož rámci by měli otevřít také provoz prvního krytého lyžařského svahu v zemi. Potvrdil to primátor města Peter Kolek.

Sport Park InternationalVideo: Sport Park International

 
Článek

Primátor říká, že soukromý investor by měl začít s výstavbou ještě letos a celkové náklady budou představovat 250 milionů eur (6 miliard korun). „Tento záměr vnímáme jako výraznou investici pro město. Sportovní areál vyroste na soukromém pozemku. Pro město Galanta bude mít přínos z hlediska rozmachu sportovních příležitostí pro obyvatele a cestovního ruchu,“ říká.

V první etapě by se mělo postavit devět fotbalových hřišť se zázemím pro sportovce. „Areál bychom chtěli poskytnout za dva roky pro mistrovství Evropy ve fotbalu pro hráče do dvaceti let,“ dodal primátor.

Foto: Sport Park International

Hala by se měla začít stavět ještě letos.

Druhá etapa obsahuje vytvoření podmínek pro vodní sporty, včetně 50metrového olympijského bazénu, a ve třetí etapě kolem roku 2027 je v plánu výstavba krytého lyžařského svahu a biatlonové dráhy.

Krytý lyžařský svah má mít převýšení 48 metrů a má být dlouhý 750 metrů. Svah by měla obsluhovat čtyřsedačková lanovka. Na střeše haly je naplánovaná vyhlídková restaurace s panoramatickým výhledem.

Ikonický hotel z filmu Anděl na horách čeká rekonstrukce

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám