Hlavní obsah

V Austrálii hledají správce tropického ostrova. Práce ale není pro každého

Novinky, Michael Švarc

Plavání v moři, údržba nebo starání se o místní faunu. Takové povinnosti čekají toho, kdo získá pozici správce australského souostroví Low Isles. To se nachází v bezprostřední blízkosti Velkého korálového útesu a slibuje proto skutečně exotické výjevy, píše server Standard.

Foto: Profimedia.cz

Low Isles leží jen několik kilometrů od australského pobřeží.

Článek

Drobné souostroví leží u pobřeží Queenslandu, asi 16 kilometrů od městečka Port Douglas. Budoucí správce by se měl o něj měl starat především z hlediska turismu, rovněž by se věnoval ochraně místní fauny.

Práce zní možná lákavě, správa mořského parku na Velkém korálovém útesu, jež pozici inzeruje, ovšem zdůrazňuje, že rozhodně není pro každého. „Správci sice žijí na tropickém ostrově, ale starat se o takový ostrov je náročné, navíc jste omezeni z hlediska elektřiny i tekoucí vody, což nesedne všem,“ vysvětlil Mark Read.

Správci se podle něho starají naprosto o vše, počínaje údržbou budov, úklidem toalet, trháním plevele, až po koordinaci turismu s cestovními agenturami nebo počítání ptačí populace.

„Hledáme lidi s vášní pro udržitelnost a přírodní dědictví, kteří se nebojí ušpinit si ruce a žít na takto odlehlém místě,“ doplnil Read. Přestože se inzerát nezmiňuje o platu, dá se předpokládat, že zaměstnanci budou za práci náležitě odměněni.

Souostroví Low Isles tvoří dva malé ostrůvky. Podle serveru Standard jde o populární destinaci, kam lidé nejčastěji jezdí kvůli pozorování ptáků nebo podmořského života při šnorchlování.

Aerolinka chystá vyhlídkové lety na Antarktidu. Už schytala kritiku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám