Hlavní obsah

Už žádné fotky a okukování. Návštěvníky amsterdamských uliček lásky čekají změny

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejslavnějších atrakcí Amsterdamu čekají změny. Respektive se dotknou turistů mířících do slavné Čtvrti červených luceren v rámci organizované prohlídky. Městská rada totiž rozhodla, že skupiny o více než 20 lidech budou mít vstup do čtvrti zakázán, méně početné si nesmějí pořizovat fotografie tamních pracovnic a vlastně je ani okukovat, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Čtvrť červených luceren je jedním z největších taháků Amsterdamu.

Článek

Městská rada chce tímto krokem přispět ke snížení turistů, kteří do zřejmě nejslavnější amsterdamské čtvrti míří. Dále bude účastníkům organizovaných prohlídek zakázáno požívat alkohol a drogy — těmi je míněna zřejmě marihuana, k jejímuž užívání je Nizozemsko velmi benevolentní.

Finanční postihy za nedodržení pravidel, která vejdou v platnost v dubnu, se nedotknou sice přímo turistů, ale budou mít dopad na samotné průvodce nebo turistické organizace. Nezávislým průvodcům hrozí za chování nezvedených turistů pokuta skoro 5000 korun, společnostem až 24 000.

Sami turisté ostrouhají, co se týče autentického zážitku. Na sólo cestovatele se nicméně nová pravidla vztahovat nemají. Ačkoli ani těm se nedoporučuje prostitutky fotit, protože to nevidí rády a často mají za sebou bodyguardy, kteří turisty v lepším případě donutí fotografie smazat.

Popularita roste

Městská rada se snaží zlepšit i pracovní situaci samotných „zaměstnankyň”, které podle Daily Mailu mnohdy pracovaly v otřesných podmínkách. Prostituce je v Nizozemsku legální, ale je zakázáno ji provádět na ulici, i z toho důvodu stojí ženy ve Čtvrti červených luceren za okny.

Amsterdam se v posledních letech snaží s náporem turistů, kteří mnohdy znepříjemňují život obyvatelům, bojovat. Popularita města navzdory tomu stále roste a ročně ho navštíví více než 6 miliónů lidí. Většina mimo jiné kvůli večírkům a zábavě, za kterou míří právě do Čtvrti červených luceren. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám