Hlavní obsah

Turistka vylezla na známou mayskou pyramidu. Obětujte ji, hřímal rozlícený dav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvykle velké pozdvižení vyvolala v mayském komplexu Chichén Itzá turistka, která i přes zákaz vystoupala na jednu ze zdejších pyramid. Značně tím rozlítila dav stojící pod památkou, který ženu následně obklopil a jednohlasně na ni křičel. Někteří návštěvnici zkropili vodou, jiní požadovali, aby byla obětována.

Foto: Profimedia.cz

Pyramida El Castillo je nejznámější památkou komplexu Chichén Itzá.

Článek

Výstup na nejznámější pyramidu komplexu El Castillo je od roku 2008 zakázán, návštěvníci si památku mohou prohlédnout pouze zezdola. Jedna návštěvnice na nařízení přesto nedbala a po 91 schodech vystoupala vzhůru. Upozornila tak na sebe dav lidí, kteří ženě po sestupu dali co proto.

Na videu, které se objevilo na sociálních sítích, je vidět a slyšet, jak rozlícený dav na turistku křičí a bučí. Podle serveru Daily Mail někteří lidé hřímali, aby byla žena potrestána, jiní ji polili vodou z lahví, někteří pak požadovali, aby šla do vězení nebo byla rovnou obětována.

Žena měla problém se davem prodrat, protože ji doslova obklopil a takřka ji umačkal. Nakonec ji z hloučku vyvedl zaměstnanec komplexu.

Krátce po incidentu zveřejnil mexický Národní institut pro antropologii a historii prohlášení, v němž uvedl, že k poškození památky nedošlo. Není jasné, jaký trest ženu čeká, ačkoli pokuty za porušení zákazu vstupu se podle Daily Mailu pohybují od 2569 do 5138 dolarů (60 tisíc až 121 tisíc korun). Výjimkou není ani vězení od jednoho roku až do deseti let.

Turista se natočil na skalním převisu v Yosemitu. Z pohledu jímá závrať

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám