Hlavní obsah

Turistka v Grand Canyonu odpálila golfový míček ze srázu. Dostala pokutu

Influencerka Katie Sigmondová dostala pokutu za to, že v americkém národním parku Grand Canyon odpálila ze srázu golfový míček. Nechala se při tom navíc natočit a záběry, které ji z činu usvědčují, umístila na sociální síť TikTok, kde má sedm milionů sledujících. Dostala pokutu ve výši 285 dolarů (6500 korun).

Foto: Profimedia.cz

Grand Canyon je jedním z nejpopulárnějších národních parků v USA.

Článek

Sigmondová se ve svých videích nejčastěji prezentuje nejrůznějšími vtípky, její obsah se ale zaměřuje také na golf a cestování, píše server Independent. Rozhodla se tedy vše spojit do jednoho a z okraje kaňonu odpálila pomocí hole golfový míček. Správa národního parku se o videu dozvěděla a rozhodla se ženu vypátrat a uložit jí trest.

„Identifikovali jsme a kontaktovali osobu, která je za incident zodpovědná. Trest a soudní řízení jsou v procesu,“ informovala správa parku na svém Facebooku. „Házení věcí přes okraj kaňonu je nejen zakázané, ale může ohrozit turisty či divokou zvěř,“ doplnila správa.

Sigmondová byla u soudu obviněna z ohrožení bezpečnosti a porušení zákazu házení předmětů do kaňonu. Za to jí mohlo hrozit až půlroční vězení a pokuta ve výši až pět tisíc dolarů (115 tisíc korun). Vyvázla nicméně s pokutou pouhých 285 dolarů.

Řadu lidí však chování influencerky rozezlilo. „Takoví lidé by měli mít zákaz vstupu do národních parků,“ uvedl jeden z komentujících, zatímco další dodal, že místo pokuty měla žena do kaňonu sestoupit a inkriminovaný míček najít.

Populární místo v Grand Canyonu mění název. Původní byl urážlivý

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám