Hlavní obsah

Turistka šplhala po římské fontáně di Trevi, aby si naplnila lahev vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovanou turistku v Římě natočili, jak šplhá po fontáně di Trevi; chtěla si naplnit lahev na pití vodou. Záhy ji však zastavila členka ostrahy. Ze záběrů se zdá, že se žena snažila své konání vysvětlit a obhájit. Italské hlavní město kvůli podobným incidentům zvažuje, že přístup k fontáně omezí.

Foto: Profimedia.cz

Fontána di Trevi patří mezi římské dominanty.

Článek

Záběry byly podle serveru Independent pořízeny minulý měsíc, aktuálně kolují po sociálních sítích. Jednou ze svědkyň incidentu je Lex Jonesová, podle níž jsou všude v okolí fontány cedule, které vstup jasně zakazují. „Ta žena vůbec nerozuměla tomu, co udělala špatně,“ popsala Insideru.

Není jasné, co následovalo po incidentu. Za podobné přečiny padají v Itálii většinou tučné pokuty v řádu i několika tisíců eur.

V posledních týdnech navíc podobného neukázněného chování přibývá. Konkrétně v Římě dva turisté poškodili fasádu Kolosea, když do ní vyryli jména. Jeden z návštěvníků se později bránil tím, že netušil, jak je památka významná, druhou nezletilou hájili její rodiče tím, že je jejich 17letá dcera ještě dítě.

Skupina turistů přede dvěma týdny zase zničila na severu Itálie 150 let starou sochu, když si s ní několik členů party fotilo selfie a socha se zřítila. Dílo v hodnotě zhruba 200 tisíc eur (4,8 milionu korun) je podle manažera vily Alceo, v níž se socha nacházela, nenávratně zničeno a jen těžko ho půjde obnovit do původní podoby.

Imbecilové, řekl italský vicepremiér o turistech, kteří zničili 150 let starou sochu

Cestování

U Gardy padají tučné pokuty za společensky nepřijatelné chování. Od hraní fotbalu po koupání bez plavek

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám