Hlavní obsah

Turistka si v Grand Canyonu pořizovala fotky, kde neměla. Zaplatila životem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořídit si fotografie za každou cenu se nevyplácí. V americkém Grand Canyonu při tom zemřela téměř šedesátiletá turistka, když přepadla z vyhlídky Mather Point, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka Mather Point v Grand Canyonu.

Článek

Devětapadesátiletá Maria A. Salgado Lopezová byla na výletě s blízkými a u vyhlídky Mather Point se vypravila mimo značené trasy. „Pořizovala si fotografie s rodinou, když nešťastnou náhodou spadla přes okraj,“ uvedla správa parku Grand Canyon.

Po nahlášení nehody se na místo ihned vypravili rangeři. Ženino tělo bylo nalezeno zhruba 30 metrů pod srázem bez známek života. „Národní park Grand Canyon vyzývá turisty, aby se během návštěvy chovali obezřetně, zůstávali na vyznačených trasách a chodnících a udržovali bezpečnou vzdálenost od okraje srázu,“ uvedla správa v prohlášení. Zdůraznila, aby návštěvníci nepřekračovali ploty a zábrany na vyhlídkách.

Vzhledem k tomu, že se Spojeným státům americkým stále nedaří vypořádat s koronavirem, Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí návštěvníkům zároveň radí, aby od sebe udržovali bezpečný odstup i na otevřeném prostranství v parcích. Opomínat by neměli rovněž dodržování striktních hygienických pravidel.

Podle průzkumu z roku 2018, o kterém informoval například server CNN, zemřelo od října 2011 při pořizování selfie více než 250 lidí po celém světě. Nejvíce úmrtí se odehrálo v Indii, další pak v Rusku, USA a Pákistánu, přičemž více obětí bylo mezi muži.

Risk kvůli selfie. Turisté nedbali zákazu a fotili se u vroucího pramene

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám