Hlavní obsah

Turista krmil divokého psa sušenkami. Dostal za to tučnou pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokutu ve výši 2300 australských dolarů (28 tisíc korun) dostal turista, který si čekání na trajekt krátil krmením divokého psa dingo sušenkami. Podle správy rezervace, kde k incidentu došlo, je něco takového zakázané nejen kvůli ochraně samotných zvířat, ale také dalších lidí.

Foto: Profimedia.cz

Pes dingo obývá Austrálii a některé části Asie.

Článek

Nejmenovaný 23letý turista letos v dubnu čekal na trajekt na australském ostrově Fraser, který se nachází severně od města Brisbane. Vyšetřování incidentu bylo Úřadem pro životní prostředí a vědu státu Queensland (DES) uzavřeno až minulý týden a jeho zástupci rozhodli, že muž musí zaplatit zmíněnou pokutu, píše server Independent.

Na muže upozornil rangery v rezervaci další turista, který rovněž čekal na trajekt zpět na pevninu. „Podle něj turista drze krmil dinga, čemuž přihlíželo množství lidí, protože stál v přední části fronty,“ uvedl za úřad DES Mike Devery. „Naštěstí se veřejnosti podařilo pořídit snímky toho muže a ukázat je správcům parku,“ dodal.

Nejmenovaný turista svou vinu nijak nerozporoval a vzhledem k existenci důkazních fotografií se přiznal. Správa rezervace i úřady vysvětlují, že krmení divokých psů je zakázáno z důvodu, aby si na jídlo zvířata nezvykla a nestala se tak hrozbou pro návštěvníky.

Dingové, kterým se v jazyce původních obyvatel Austrálie říká wongari, jsou chráněni zákony. Za jejich krmení mohou turisté vyfasovat pokutu až 11 500 dolarů (180 tisíc korun). Letos jde už o druhý případ, kdy někdo tento zákaz porušil.

Turisté v Austrálii jsou posedlí řepkovými poli. Kvůli fotkám vnikají na cizí pozemky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám