Hlavní obsah

Podzimní víkendy nabízejí v jižních Čechách se slevami

Právo, Lucie Kándlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Levnější ubytování i slevy na vstupné do zámků či muzeí mohou stále využívat turisté, kteří přijedou v podzimních měsících na jih Čech. Projekt s názvem Léto v jižních Čechách, který kraj zavedl na jaře a jehož cílem bylo zmírnění dopadů koronavirové pandemie na cestovní ruch, tak pokračuje.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Hluboká je jedním z největších lákadel jižních Čech.

Článek

Podzimní verzi schválili krajští zastupitelé na svém posledním zasedání v právě končícím volebním období. „Princip zůstává v podstatě stejný. Stejná je i výše podpory. Zkracuje se ale minimální počet nocí, které zde musí hosté strávit, aby slevu na ubytování získali, a to ze tří na dvě. To umožní návštěvníkům regionu čerpat ubytovací slevy už při víkendovém pobytu,“ řekl Jaromír Polášek, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Součástí jsou i slevy na vstupném například do Jihočeského muzea, Alšovy jihočeské galerie či zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou.

Čerpat do konce listopadu

„Podzimní projekt je koncipován jako finanční motivace pro volbu jižních Čech jako místa pro klasický rodinný víkendový pobyt, podzimní prodloužený víkend či týdenní dovolenou,“ objasňuje Klára Kaštylová z Jihočeské centrály cestovního ruchu.

„Ubytovat se může maximálně šest osob nejméně na dvě noci, maximálně pak na sedm nocí. Pak bude poskytnuta třicetiprocentní sleva na ubytování, maximálně ale 300 korun na osobu a noc. Ubytovat se lze samozřejmě i na více nocí, ale dotováno jich bude pouze sedm,“ doplnila Klára Kaštylová.

Od spuštění podpory jihočeských hotelů a penzionů bylo zatím vydáno asi deset tisíc slevových voucherů. O ně mohou žádat znovu i ti, kteří je již využili v létě. Podzimní vouchery je možné objednávat od 9. října a slevy lze čerpat do konce listopadu.

Zámek Nová Horka vstává z mrtvých

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám