Hlavní obsah

Na prohlídku Terezína budou až čtyři dny. Vstup mírně podraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z nejnavštěvovanějších míst v severních Čechách, Památník Terezín, upraví od 1. ledna 2024 podmínky vstupného. Za cenu jen o málo vyšší, než je současné vstupné, budou návštěvníci nově moci v rámci jedné vstupenky rozložit svou prohlídku až do čtyř dnů.

Foto: Profimedia.cz

Terezín mírně zdraží vstupné, ale výměnou za prodlouženou platnost vstupenky.

Článek

Instituce tím reaguje na aktuální požadavky návštěvníků. Současně bude nově umožněn vstup zdarma všem dětem až do deseti let věku.

„Změnou vycházíme vstříc všem, pro které bylo jednodenní vstupné vzhledem k rozsahu našich expozic a emočním nárokům prohlídky nedostatečné. Doposud jsme žádosti o prodloužení platnosti vstupenek i do dalšího dne řešili individuálně, od Nového roku to již nebude potřeba. Tuto možnost budou mít všichni, a to až na čtyři dny,“ řekl ředitel Památníku Terezín Jan Roubínek.

Víc dnů na víc objektů

V uplynulých několika letech došlo podle něj v chování návštěvníků památníku ke změnám, na které se nyní rozhodlo vedení národní kulturní památky reagovat. Počet zahraničních turistů se vrátil bezmála na stejnou úroveň jako před pandemií, došlo i k nárůstu zájmu ze strany tuzemských návštěvníků, kteří se již nespokojí jen s jedním objektem.

„Památník Terezín stojí na prahu velkých změn ve svém fungování, které souvisí s plánovanou rekonstrukci Muzea ghetta a centrálního parkoviště před Malou pevností, jehož součástí by mělo být nové informační centrum. Naším cílem je být k návštěvníkům co nejpřívětivější, usnadnit lidem návštěvu Terezína, jak jen to je možné,“ dodal Jan Roubínek.

FOTO: Podzimní barvy rozzářily Máchův kraj. Kokořínsko je teď ideálním místem k výletu

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz: Památník Terezín

Reklama

Výběr článků

Načítám