Hlavní obsah

Jižní Čechy se chlubí cyklostezkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se začátkem turistické sezony láká Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) návštěvníky na vyhlášené cyklostezky a cyklotrasy. Cyklisté se mohou vydat na více než 10 tisíc kilometrů značených cyklotras, což je nejvíce ze všech krajů republiky. Oblíbené cyklostezky vedou například podél Vltavy nebo po hrázi lipenské vodní nádrže.

Foto: Profimedia.cz

Jižní Čechy lákají cyklisty

Článek

„Cyklisté se mohou vydat například po páteřních cyklotrasách podél toků jihočeských řek Vltavy, Otavy, Volyňky, Lužnice a Nežárky nebo si vyzkoušet svoji zdatnost při zdolání stezky železné opony Eurovelo 13. Pro rodiny s dětmi jsou ideální například cyklostezky na Šumavsku a Lipensku, v rovinatém kraji rybníků na Třeboňsku nebo v okolí Hluboké nad Vltavou,“ uvedl ředitel JCCR Petr Soukup.

Upozornil, že pro příznivce adrenalinu jsou v jižních Čechách také cyklokrosové tratě neboli traily, plné různých překážek, schodů, lesních cest nebo blátivých úseků. „Pro cyklisty máme připravenou více než stovku cyklovýletů rozdělených podle kategorií napříč všemi turistickými oblastmi – rodinná cyklistika, po cyklotrasách a cyklostezkách, elektrocyklistika, adrenalinová cyklistika a etapová cyklistika,“ zmínila vedoucí domácího cestovního ruchu Tereza Procházková.

I když pro cyklisty již sezona začala, tak její tradiční oficiální zahájení v Jihočeském kraji proběhne dne 20. května 2023 od 11 hodin na tábořišti Val v obci Hamr na Veselsku. Na jednom místě se zde setkají účastníci tří samostatných cykloakcí – Jindřichohradecký pedál, Jaro na Blatech a Třeboňská šlapka.

Na česko-německém pomezí vzniklo pět výletních tras

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cykloservisy, Prodej elektrokol

Může se vám hodit na Zboží.cz: Jízdní kola, Příslušenství pro cyklistiku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám