Hlavní obsah

Budějovicko láká turisty na tradici i novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Českobudějovicku přibývá turistů, kteří zde tráví i více času. V posledních třech letech se jejich pobyt prodloužil o jeden den, zůstávají většinou na prodloužené víkendy, více než tři dny. Právo o tom informovala Jana Píchová z Jihočeské centrály cestovního ruchu s tím, že za nárůstem je především řada akcí, které se zaměřují na tradici i novinky.

Foto: Profimedia.cz

České Budějovice lákají například na prohlídku radnice.

Článek

„Na návštěvníky čeká více než čtyři sta kulturních akcí, komentované prohlídky českobudějovické radnice s krásným výhledem na náměstí ze střechy nebo vyhlídka z ikonické Černé věže, zámek Hluboká i další tradiční turistická lákadla. V dojezdové vzdálenosti jsou také Holašovice, Český Krumlov, Lipno nebo Červená Lhota,“ upozornila Píchová.

Aktivity na Vltavě

První návštěvníky již letos přivítal Karlův Hrádek nedaleko Hluboké, kde v další fázi obnovy přibyly například ohniště, pódium, vstupní lávka nebo herní prvky pro děti. Tradičně lidé míří i do hlubocké zoo.

Třeboňsko láká na buddhismus ve věži i na Petra Voka

Tipy na výlety

„Řeka Vltava nabízí nejen odpočinkové posezení u vody, ale také aktivní využití času. U českobudějovického Dlouhého mostu byla zprovozněna přístavní hrana, na řece funguje řada půjčoven lodí, které může řídit kdokoliv, k dispozici jsou i paddleboardy, šlapadla či lodičky,“ zmínil další z lákadel Tomáš Polanský z turistické oblasti Budějovicko.

Poblíž Vltavy je také nová odpočinková zóna u cyklostezky v Hluboké nad Vltavou, ve Sportovně-relaxačním areálu Hluboká na návštěvníky kromě adrenalinových sportů čekají pláže, odpočinková lehátka, relaxační vaky a houpačky.

Na své si přijdou i cyklisté, kteří mohou využít prodloužení cyklostezky mezi Boršovem a Českými Budějovicemi. Tato poklidnější trasa je novým propojením vedoucím z jihu až do Týna nad Vltavou.

„Právě v Týně nad Vltavou vznikly dvě nové naučné stezky, jedna zaměřená na voroplavbu, druhá na dělostřelectvo z období vlády Marie Terezie. Navíc zde nedávno odhalili památník unikátních vltavínů,“ doplnil Polanský.

Tajemný hrad Houska obestírají záhady. Údajně ukrývá i bránu do pekel

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám