Hlavní obsah

Třeboňsko láká na buddhismus ve věži i na Petra Voka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budhismus ve vodárenské věži, historická lékárna nebo promítání pod širým nebem. Třeboňsko připravilo pro návštěvníky na letní sezonu spoustu novinek. Jednou z nich jsou právě prohlídky Zámecké lékárny přímo na třeboňském náměstí. Budova se dlouhé 3 roky rekonstruovala a nyní odkazuje na Petra Voka z Rožmberka, který byl jejím první majitelem.

Foto: Jana Píchová

Návštěvníci Třeboně si mohou prohlédnout i prostory nově zrekonstruované historické Zámecké lékárny.

Článek

„V nabídce jsou dva okruhy stálé expozice. Tou první je Petr Vok a Zámecká lékárna, která je připravena zážitkově a aktivně. Prohlídka je symbiózou moderních technologií, didaktických prvků a historických mobiliářů. Vše je podloženo historickou pravdou a okořeněno dobovým bulvárem. Druhou expozicí jsou půdní prostory, které jsou využívány pro výstavy, workshopy a přednášky,“ uvedla Barbora Bicková z Turistické oblasti Třeboňsko s tím, že nádvoří lékárny během léta nabídne také open air akce, koncerty a divadla pod širým nebem.

Zámecká věž v Karlových Varech se otevře veřejnosti

Cestování

Milovníci přírody, kteří se vydají do okolí Třeboně, Vitorazska či Veselska, mohou využít zcela nového průvodce, ve kterém najdou všechny informace o cyklostezkách vedoucích kolem rybníků a pískoven, přírodních památkách, chráněných územích, ale také o tipech na rybaření či o historických zajímavostech. Průvodce je k dispozici i online na stránkách Turistické oblasti Třeboňsko.

Dalším lákadlem pro turisty je Galerie buddhistického umění, která se nachází ve 32 metrů vysoké vodárenské věži v třeboňské lokalitě Na Kopečku. Věž je dílem významného českého architekta Jana Kotěry a je technickou památkou.

Zpřístupněn je i nově zrekonstruovaný měšťanský dům přímo na třeboňském náměstí. Ten nabídne letní scénu s filmovou, divadelní i hudební produkcí. V interiérech se uskuteční autorské výstavy.

„Návštěvníci si mohou v létě posedět ve dvoře, ve stínu více než půl století starého javoru a vychutnat si neopakovatelnou atmosféru promítání pod širým nebem,“ řekl majitel domu Alexander Korb.

Unikátní kolekce hodin

Muzeum ve Veselí nad Lužnicí nabízí turistům historický pohled na život ve městě, v kostele, ve škole i v hostinci. K nejvzácnějším exponátům patří kolekce starožitných hodin, cechovní pokladnice, historická jízdní kola i lovecké zbraně. Většina sbírkových předmětů prošla náročným restaurováním a jejich instalaci v novém výstavním mobiliáři doplňují interaktivní obrazovky.

Z Dubických vyhlídek je Porta Bohemica jako na dlani

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám