Hlavní obsah

Tipy na podzimní dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná podzimní turistická sezona, která je populární díky nižším cenám zájezdů a mírnějšímu počasí. Jaké jsou nejoblíbenější turistické cíle Čechů na podzim?

Foto: Profimedia.cz

Jen tak se natáhnout a nic nedělat...

Článek

Autobusové poznávací zájezdy po Evropě

Největším hitem je zájezd do Paříže. Rodiny s dětmi se Paříž kombinují s návštěvou Disneylandu, který je poblíž Paříže. I mezi ostatními poznávacími autobusovými zájezdy figuruje na prvních místech popularity Francie, především okruhy po Normandii, Bretani, Provance a Francouzské riviéře.

Oblíbené jsou také okružní zájezdy po Itálii - Řím, Neapol, po Německu - města podél řeky Rýn, Švýcarsko a Rakousko.

.: Pohled z kupole baziliky Sv. Petra v Říměfoto: Novinky/Lucie Poštolková

Relaxační pobyty ve slovenských termálních lázních

Slovensko zaznamenalo vloni neuvěřitelný 27% meziroční nárůst českých turistů a katapultovalo se tak co se týče popularity z hlediska českých turistů na 2. místo těsně za Chorvatsko.

Slovensko láká české návštěvníky především na příznivé ceny, díky silnější české koruně. ní jazyková bariéra a pěkně rekonstruovaná centra na dobré úrovni s velkými množstvím termálních aquaparků. Populární jsou Turčianské Teplice, Lůčky, Vyšné Ružbachy nebo Bojnice a Piešťany

.: Letecký pohled na Lázně Piešťany

Letecké zájezdy k moři

Na podzim se rapidně snižují ceny leteckých zájezdů k moři, což využívá spousta českých turistů. Češi létají na podzim především do zemí, kde bylo v létě příliš horko a tak i na podzim je tam příjemné teplé počasí. Například do Egypta, Tuniska či na Kanárské ostrovy.

Ceny zájezdů jsou o 20-30 % levnější než v letní sezoně a počasí vysloveně příjemné. Zajímavou podzimní alternativou jsou z tohoto hlediska i relativně blízké Spojené arabské emiráty. Do severní části středomoří (Řecko, Itálie, Španělsko, Turecko) se k moří jezdí ještě během září, ale později již ne, protože v říjnu je tam na koupání již zima.

.: Sfinga v Gízefoto: Dana Sokolová

Euro-víkendy

Právě na podzim je populární trávení víkendů v některém z atraktivních evropských měst, jelikož v létě je na městskou turistiku příliš horko a lidé jsou radši u moře, podzim je tedy tím správným obdobím. Letecky se za velice výhodné ceny jezdí nejčastěji do Paříže, Říma, Barcelony, Amsterdamu, Londýna a Benátek. Velice populární jsou i víkendy ve Vídni, kam se jezdí autem, autobusem nebo třeba i vlakem.

.: Svérázná architektura Amsterdamu

Zájezdy do vinných sklípků

Velice populární je také například kombinace návštěvy vinných sklípků s návštěvou rakouského příhraničního města Laa an der Thaya těsně za moravskou hranicí, kde je vybudován velký aqua-park a vodní svět s termálními prameny za příjemné ceny. Navíc podzim je obdobím vinobraní a čerstvého burčáku.

.: Vinice na Slovácku pomalu dozrávají a vinaři se chystají na vinobraní.foto: Právo/Martin Sporek

Zájezdy do vzdálených teplých exotických zemí

Koncem října již začíná hlavní sezona zájezdů přímými charterovými lety z Česka do vzdálených exotických zemí. Letos se bude přímými charterovými lety z České republiky létat na zájezdy do Mexika, Keni, na Kubu, do Indie, na Srí Lanku, do Thajska s možností pobytu v Singapuru či Hongkongu, Ománu, na Azorské ostrovy, na Jamajku, na Maledivy, do Salvadoru s možností pobytu na Hondurasu, Venezuely s možností pobytu v Peru, do Spojených arabských emirátů a do Brazílie.

Reklama

Související témata:

Související články

Ekologické cestování vytlačuje masový turismus

Takzvaná šetrná turistika je celosvětově na vzestupu. Za tímto termínem se skrývá zodpovědná turistika, která se snaží nepřispívat k poškozování životního...

Pobyt v lázních je opět atraktivní dovolenou

České lázně se v posledních letech těší nebývalé přízni klientů. Za první polovinu letošního roku přivítaly české lázně 333 000 návštěvníků, což znamená...

Pula je perlou slunečné Istrie

Prvním příjemným překvapením při návštěvě istrijského správního střediska Puly a slavné římské Arény je, že zaparkujete přímo u ní. Druhým je pak mohutnost...

Výběr článků

Načítám