Hlavní obsah

Thajsko obrátilo. Potvrzení o očkování nakonec vyžadovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Thajsku zrušili povinnost prokazovat se při vstupu do země očkováním; o jejím znovuzavedení tamní vláda rozhodla teprve v minulém týdnu a platit měla právě od pondělí. S odkazem na prohlášení ministra zdravotnictví Anutina Charnvirakula o tom informují servery The Straits Times i Bangkok Post.

Foto: Profimedia.cz

Turisté mohou do Thajska bez jakýchkoli komplikací.

Článek

Charnvirakul novinářům řekl, že potvrzení o očkování nakonec nebude nutné, protože lidé po celém světě už mají dostatečnou imunitu. Vstup do Thajska tedy bude umožněn i těm, kteří žádnou vakcínu nemají. „Prokazování se certifikátem by bylo těžkopádné a nepohodlné, a tak jsme se rozhodli, že je to zbytečné,“ doplnil ministr zdravotnictví.

Vláda přitom o znovuzavedení povinnosti prokazovat se při vstupu do země očkováním rozhodla teprve minulý čtvrtek, úřad pro civilní letectví pak o víkendu potvrdil, že nařízení bude platit od pondělí. Šlo o reakci na uvolnění cestovních restrikcí v Číně, která se v posledních týdnech potýká s masivním nárůstem nemocných s covidem-19. 

Rušili na poslední chvíli

Thajský server The Phuket Times ještě před ohlášenou změnou informoval, že řada turistů své výlety do Thajska kvůli nařízení zrušila. Vyplynulo to z četných stížností zahraničních cestovních kanceláří a agentur.

Ministra zdravotnictví o tomto problému prostřednictvím otevřeného dopisu informovala turistická organizace ostrova Phuket, která upozornila na pobouřené reakce z Británie, Německa, Francie či Skandinávie.

Thajsko bude po turistech opět vyžadovat očkovací certifikát. Kvůli Číně

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám