Hlavní obsah

Svlékal se, házel jídlo a chtěl podpálit deku. Neukázněný cestující donutil piloty k předčasnému přistání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro tři tisíce kilometrů před plánovaným cílem muselo přistát letadlo společnosti Lufthansa mířící z Mnichova do Bangkoku. Příčinou byla ohnivá hádka německo-thajského manželského páru, kdy žena upozornila posádku na to, že se cítí být svým chotěm ohrožena. Muž v reakci začal házet jídlem, pokoušel se podpálit přikrývku a svlékal se. Údajně všem také vyhrožoval zabitím.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Lufthansa (ilustrační foto).

Článek

Prvních několik hodin letu bylo poklidných. Pak ale bezproblémovou cestu rozčísla hádka italského střihu. Když začala situace eskalovat a muž se vůči svému okolí projevoval agresivně, mimo jiné prý doslova rozmlátil svůj telefon, rozhodli se piloti přistát už v indickém Dillí. Pasažéra poté přišli vyprovodit vojáci, informuje server Independent.

„Let musel být kvůli nevychovanému cestujícími odkloněn do Dillí. Tato osoba byla poté předána úřadům,“ potvrdil mluvčí aerolinek a doplnil, že bezpečí všech pasažérů na palubě je pro společnost absolutní prioritou.

Svědkové popisují incident jako velmi tíživý. „Všichni cestující museli zůstat sedět připoutaní a přes interkom nám oznámili, že je zakázáno natáčet a fotit,“ uvedl jeden z pasažérů pro německý list Bild.

„Na palubě bylo mrtvolné ticho. Byla to velmi děsivá situace,“ doplnil další ze svědků, jehož jméno nebylo uvedeno.

Letadlo nabralo kvůli incidentu dvouhodinové zpoždění. Po vyřešení nepříjemnosti však pokračovalo v cestě až do cíle.

Aerolinka dopravila cestující do špatné destinace. Chybu nepřiznala ani po přistání

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám