Hlavní obsah

Švédsko má největší bar pod širákem na světě. Je rozprostřený po celé zemi

Otevřít největší bar pod otevřeným nebem se rozhodli ve Švédsku. Návštěvníci ho ovšem nenaleznou na jednom místě, je roztroušen po celé zemi. Úřady totiž nechaly v různých lokalitách rozmístit celkem 16 stolů, u nichž si mohou hosté vychutnat jedinečné nápoje z lokálních surovin.

Foto: Profimedia.cz

V největší bar pod širým nebem se proměnilo metaforicky celé Švédsko.

Článek

V největší bar se proměnilo celé Švédsko, píše server Travel and Leisure. Na několika místech si mohou návštěvníci umíchat koktejl pod vedením zkušených barmanů. „Naše spíž o rozloze 100 milionů akrů plná ovoce, lesních bobulí a čisté pramenité vody je otevřená pro všechny,“ uvedl za turistickou organizaci Visit Sweden Jens Heed.

Jde v podstatě o kampaň, která má turisty přilákat na nová místa, na kterých si navíc mohou dát nějaký neotřelý nápoj z lokálních surovin. Stoly najdou hosté ve švédském Laponsku, nedaleko míst, kde se dá třeba rybařit nebo vyrazit na procházku do lesa. Další jsou vměstnané mezi dvě největší jezera v zemi, pár hodin jízdy od Göteborgu.

Příroda patří všem

Nová kampaň vychází ze švédského práva na toulání se krajinou. Jde o myšlenku, že divoká příroda patří všem a lze v ní strávit neomezené množství času, pokud člověk nic nezničí.

Ve svém nejnovějším projektu se švédská turistická organizace spojila s několika bary, například stockholmským Tjogetem, aby vytvořila několik nápojů inspirovaných ročními obdobími. Návštěvníci si je mohou vychutnat na nejjižněji položených plážích nebo naopak u nejseverněji položených hor.

Podle manažera baru Tjoget Lea Lahtiho jde o unikátní projekt. „Je to úplně nový a fascinující způsob, jak si vychutnat koktejly a poznat zemi v jejím přirozeném prostředí,“ míní.

„Námi vytvořené recepty umožňují lidem prozkoumat švédskou přírodu díky jedinečnému chuťovému zážitku,“ uzavřel Heed za Visit Sweden.

Celé Švédsko je na Airbnb. Návštěvníci mohou volně přespat v lese i na pláži

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám