Hlavní obsah

Společnost nechala turisty trčet na otevřeném moři. K pobřeží museli doplavat

Nepříliš vydařené líbánky má za sebou kalifornský pár Elizabeth Websterová a Alexander Burckle. Když byli novomanželé v roce 2021 na Havaji, zaplatili si šnorchlovací výlet, posádka lodi je však opustila na otevřeném moři a dvojice musela k pobřeží necelý kilometr doplavat. Američané teď organizátora žalují a požadují po něm finanční kompenzaci.

Foto: Profimedia.cz

Pár zůstal trčet na otevřeném moři během výletu (ilustrační foto).

Článek

Websterová a Burckle si během svých líbánek zakoupili šnorchlovací exkurzi prostřednictvím firmy Sail Maui. Kapitán lodi účastníkům výpravy sdělil, že loď bude zhruba hodinu kotvit v jedné lokaci a poté se vydá k další. Manželé, kteří havajský ostrov Maui navštívili už několikrát a se šnorchlováním měli již dostatek zkušeností, nicméně tvrdí, že kapitán osazenstvu neurčil přesný čas pro návrat na loď.

V průběhu exkurze manželé zjistili, že loď odjela bez nich, píše s odvoláním na soudní dokumenty server Independent. Websterová a Burckle si tuto skutečnost uvědomili, když se chtěli vrátit na palubu, ale ani během 15 minut plavání na loď nenarazili.

Na pobřeží doplavali vyčerpaní

Manželé tvrdí, že volali o pomoc a snažili se loď přivolat, avšak marně. Ta se už totiž přesunula do druhé lokace. Američané se nejprve chtěli po stopách plavidla vypravit, ale voda podle nich začala být příliš hluboká a oba začali panikařit a bát se, že se utopí.

„Žalobci se extrémně báli a byli nervózní, protože během bezpečnostní instruktáže jim bylo explicitně řečeno, aby neplavali k ostrovu Lanai a že jsou v oblasti mělké korálové útesy,“ uvádí se v soudních dokumentech.

Manželé nakonec doplavali až k pobřeží, kde je vysílené na pláži objevil místní obyvatel. Američané se nyní chtějí s firmou soudit za způsobenou emoční újmu a zanedbání povinností. Posádka podle nich totiž selhala i při přepočítávání pasažérů, kterých se na palubu namísto 44 vrátilo jen 42.

KVÍZ: Klokani, kokosy a bílé pláže. Co víte o opačné straně planety?

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám