Hlavní obsah

Spodní prádlo na ulici? Sevilla zatočí s obscénním chováním při rozlučkách se svobodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakázat obscénní chování v ulicích Sevilly? To si vytyčil jako jeden z cílů starosta andaluské metropole José Luis Sanz. Chystané kroky se dotknou zejména účastníků rozluček se svobodou, kteří nezřídka vyrážejí na veřejnost jen ve spodním prádle, v provokativních kostýmech či s nafukovacími pannami.

Foto: Profimedia.cz

Španělská Sevilla chce zatrhnout nevhodné chování turistů.

Článek

Sanz, jenž je starostou Sevilly od letošního května, chce podniknout kroky, které učiní přítrž chování nevhodnému pro veřejná prostranství. Zákaz se dotkne zmiňovaného promenádování po ulicích jen ve spodním prádle, ale i v kostýmech, které obsahují sexuální či sexistické prvky nebo nápisy. Vyhláška by také zakázala nošení kostýmů, které by mohly poškodit integritu jiné osoby, uvádí server Independent.

Sevilla jako první na světě začne pojmenovávat vlny horka, třetí bude Václav

Koktejl

Za porušení zákazu by hrozila pokuta, jejíž výše není v tuto chvíli známá. Seville je nicméně inspirací andaluský přístav Malaga, který od loňska pokutuje promenádování po ulici ve spodním prádle či s nafukovacími pannami 750 eury, tedy více než 18 tisíci korunami.

Podle starosty Sanze nemá Sevilla žádný zájem na tom, aby se podobné obscénní večírky ve městě konaly. „Samozřejmě že tu každý může oslavit svou rozlučku se svobodou. Co ale nevnímáme jako šťastné, jsou skupiny lidí v různých kostýmech s dechovou kapelou v zádech, které ruší místní obyvatele, obzvláště pak v historickém centru. Rezidenti mají také právo užívat si své město,“ okomentoval starosta.

Místní si stěžovali

Návrh na novou vyhlášku přichází po stížnostech mnoha obyvatel. Do Sevilly se po pandemii nahrnula řada turistů, ne všichni z nich se však chovají vhodně. Jeden z obyvatelů pro místní rozhlasovou stanici Antena 3 uvedl, že chování některých cizinců je politováníhodné, a doplnil, že množství z nich se producíruje po ulici bez oblečení.

Konzervativní list ABC pak uvedl, že provokativní kostýmy, které někteří návštěvníci dávají na odiv, nejsou po chuti mnoha obyvatelům španělského města, zejména těm starším.

Mallorca přitvrzuje: žádné kouření při chůzi na ulici ani nafukovací panny

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám