Hlavní obsah

Mallorca přitvrzuje: žádné kouření při chůzi na ulici ani nafukovací panny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci Mallorky musí v nadcházející letní sezóně počítat s dalším zpřísněním pravidel chování a také s citelným zvýšením pokut. Pokud policie vyhodnotí prohřešek jako velmi závažný, může se finanční postih vyšplhat na 1500 až 3000 eur (35 550 až 71 100 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Popíjející turista na promenádě v Palma de Mallorca - ilustrační foto.

Článek

Místní úřady tímto chtějí podle magazínu Focus čelit tzv. alkoholové turistice a s ní spojenýmu výtržnickému chování účastníků bujarých večírků, jimiž je největší baleárský ostrov proslulý.

Turisté by se měli mít na pozoru například při konzumaci alkoholu na veřejnosti. Na Mallorce existují zóny, kde je pití alkoholových nápojů zcela zakázané. Na ostatních místech je to možné jen za předpokladu, že nejde o hromadné popíjení, přičemž platí limit maximálně deseti osob.

Přísná omezení platí také pro kouření. To je zcela zapovězené v restauracích, barech a kavárnách včetně vnějších prostor. Se zapálenou cigaretou se nelze pohybovat ani v blízkosti dětských hřišť, nemocnic, škol či mateřských škol a zákaz tabákových radovánek vyhlašuje i stále větší počet provozovatelů pláží.

Na ulicích - mimo výše uvedená místa - lze kouřit jen ve stoje (nikoli při chůzi) a za podmínky, že v okruhu 1,5 metru není žádná další osoba.

Některá omezení platí také pro oblékání. Mimo pláž není možné chodit naboso nebo s odhalenou horní polovinou těla (týká se i mužů). Na vybraných místech také nelze nosit oděvní součástky nebo ručníky s vyobrazením nahých lidí. Zcela zapovězeno je na veřejnosti nošení nafukovacích sexuálních panen.

Mezi zakázané aktivity na veřejnosti patří rovněž močení mimo vymezená místa, používání megafonů a reproduktorů či odhazování odpadků mimo určená místa.

Američané zvedají ceny

Magazín Focus také upozornil návštěvníky Mallorky, že letos musí počítat s vyššími cenami. Na ostrov se totiž chystají tisíce Američanů a Kanaďanů, protože od června létají mezi New Yorkem a Palmou přímé spoje. Další várky turistů ze zámoří „vyklopí“ na Mallorce každé pondělí obří zaoceánská loď Wonder of the Seas.

Obyvatele Mallorky vyděsil u pláže dvoumetrový žralok

Evropa

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Španělska

Reklama

Výběr článků

Načítám