Hlavní obsah

Špičák zdraží skipasy, přibude kontrol

Největší lyžařské areály na Železnorudsku letos zdraží o 10 až 15 procent. Provozovatelé středisek doufají, že se nebude opakovat loňský scénář, kdy měli otevřeno jen několik dní v sezoně.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Skipasy vyjdou letos dráž.

Článek

S návštěvností mohou výrazně zahýbat restrikce. Vláda totiž schválila zásady, podle nichž do lyžařských areálů mohou pouze očkovaní nebo ti, kteří prodělali onemocnění covid-19. Výjimku mají děti do 12 let.

„Za přísnějších podmínek přijdeme o třicet až čtyřicet procent návštěvníků,“ odhaduje majitel a provozovatel středisek Nad Nádražím a Belveder Ladislav Zísler. V běžné sezoně k nim za měsíc zavítá zhruba 30 až 40 tisíc návštěvníků. „Snad nebudeme muset kvůli špatné epidemické situaci úplně zastavit provoz,“ doufá.

Jihočeské skiareály zdražují skipasy

Cestování

Se zdražením má ale jasno. Celodenní skipas pro dospělého vyjde na 650 korun, pro děti do 14 let a seniory od 65 let pak na 480 korun. „Museli jsme reagovat na inflaci, zvýšené ceny energií i mzdové náklady,“ zdůvodnil.

Přes internet ve slevě

Ke stejnému kroku přistoupil také ředitel a spolumajitel největšího areálu v Plzeňském kraji Ski Špičák Vladimír Kasík. Ceny zvedl o 10 procent. Dospělý zaplatí za celodenní jízdenku 750 korun, dítě do 14 let pak 530 korun.

„Ten, kdo využije online nákup, bude mít pětiprocentní slevu. Zároveň pracujeme na novince, aby se každý mohl už při online nákupu prokázat potvrzením o očkování nebo prodělané nemoci. Jinak musí dokument předložit u kasy,“ sdělil. Právě možnost pořídit si jízdenku přes internet začali zákazníci během pandemie více využívat.

V uvedených areálech budou namátkové kontroly, jestli lyžaři dodržují platná opatření. „Jsem optimista. Věřím tomu, že nová vláda nesáhne po lockdownu a návštěvníci se budou řídit aktuálními omezeními,“ uzavřel Kasík.

V Rakousku zdraží některé skipasy. Denní se nedostanou pod 60 eur

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám