Hlavní obsah

V Rakousku zdraží některé skipasy. Denní se nedostanou pod 60 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci některých rakouských středisek si v zimě sáhnou hlouběji do peněženky. Skipasy totiž mnohde zdraží v řádu několik jednotek procent a cena jednodenní lyžařské permanentky se nedostane pod 60 eur (1500 korun). Na vyšší výdaje se musejí nachystat lidé mířící například do největší lyžařské oblasti Ski amadé nebo Söldenu.

Foto: Profimedia.cz

Některá rakouská střediska zdraží skipasy.

Článek

V Rakousku stoupla cena za šestidenní skipas v průměru o 3,26 procenta, uvádí tamní server Meinbezirk.at. Zdražení se týká i některých velkých středisek, třeba zmiňované oblasti Ski amadé, která se rozprostírá přes Salcbursko a Štýrsko a zahrnuje i střediska Schladming-Dachstein či Hochkönig. Cena šestidenních skipasů pro dospělého zde stoupla o 4,55 procenta z 286 eur (7200 korun) na 299 (7500 korun).

Zdraží se rovněž v resortu KitzSki, kde permanentka na letošní zimu vyjde na 305 eur (7700 korun) nebo Söldenu, kde cena skipasu atakuje takřka 355 eur (téměř 9000 korun) — tyrolská obec dlouhodobě patří mezi nejdražší lyžařská střediska v zemi.

Největší zdražení se ovšem týká areálu SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, kde činí 4,92 procenta. Z loňských 274,5 eur (6950 korun) se cena zvedla na 288 (7290 korun).

Online lze ušetřit

Dráž ovšem nevyjdou pouze šestidenní skipasy, ale i jednodenní. Konkrétně pak ve střediscích Großarl, Saalbach-Hinterglemm, Schladming a Hochköning, kde se návštěvníci nedostanou pod zmiňovaných 60 eur.

Server Meinbezirk radí kupovat skipasy online, protože vyjdou někdy mnohem levněji, v Söldenu třeba až o 20 procent. Rodiny s malými dětmi pak mohou využít střediska, kde mohou ratolesti do čtyř až pěti let lyžovat zdarma.

Na lyže s očkováním nebo testem. Sever Itálie nastínil opatření na zimu

Cestování

Anketa

Do které země se plánujete vydat na lyže?
Česko
7,3 %
Rakousko
30 %
Itálie
40,9 %
Švýcarsko
1,7 %
Francie
3,4 %
Slovensko
1,3 %
Nikam
15,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5996 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám